Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Bicycle Mechanics Broken bottom bracket? Tacoed wheel? If you're having problems with your bicycle, or just need help fixing a flat, drop in here for the latest on bicycle mechanics & bicycle maintenance.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-29-05, 08:15 AM   #1
jwilson165
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2005
Bikes:
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
skipping a bit

so i have a new giant ocr elite with full ultegra. when im in the middle gear and third smallest cog, the chain has a tendency to skip when im pedaling hard. this is the only instance that i can make it happen. doesnt happen during a shift or in any other gear/cog combination. the bike has less than 100 miles on it and the rear derailleur seems to line up well. it shifts fine, but i usually find myself in this gear often and its very annoying/dangerous. lbs couldnt duplicate the problem on the stand or on the street. any ideas? i dont thinks its a sticky link because wouldnt it happen in more than just this gear, right? and i feel like the chain and cog are too new to be worn down or stretched out. thanks in advance.
jwilson165 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-05, 08:59 AM   #2
shane45
Ouch!!!
 
Join Date: Apr 2005
Location: Canada
Bikes:
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Skips which way - up or down? I'll assume that it skips to the second cog. If that's the case, try loosening the cable tension very slightly with the barrel adjuster. Chances are you are flexing the frame when pushing hard, causing the cable to tighten - and shift down.
shane45 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-05, 09:13 AM   #3
jwilson165
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2005
Bikes:
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
i really cant tell if its going up or down.... i feel like its wandering, but it always ends up in the same cog. doesnt ghost shift or anything, maybe it just catches the side of another cog next to it or something. thankss for the advice, im going to try and fix it using trial by error.
jwilson165 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 02:41 AM.