Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    124
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Polar speed sensor, picky about the magnet?

    After I finally got tired of moving my spoke magnet from one wheel to the other every racing weekend, I went and bought a generic spoke magnet. Big chunky barrel shaped thing. I put it on and adjusted the gap, then spun and spun the wheel - nothing, no pickup. I checked that it is actually magnetized - that's fine. So what gives? Is Polar just 'special' and requires proprietary spoke magnets? Mine is the CS200cad, btw... Thanks!
    Specialized Allez Pro '06
    Specialized Sirrus Elite '05

  2. #2
    cab horn
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Toronto
    My Bikes
    1987 Bianchi Campione
    Posts
    28,292
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haha, proprietary magnets. Don't give them any ideas. Anyways i've heard the cs200 is picky with it's magnet placement.
    Mes compaingnons cui j'amoie et cui j'aim,... Me di, chanson.

  3. #3
    Ągonzowrench!
    Join Date
    May 2006
    Location
    Rochester, NY
    My Bikes
    '03 Specialized Hardrock, '06 Specialized Allez
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've had problems with my S150, I'd pretty much given up on it until i got bored and completely took it off the bike and reinstalled it. It now works like a charm, no clue what actually changed to get it working but I'm not going to complain!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •