Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: rubbing

  1. #1
    Senior Member Plow13's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pittsburgh, PA
    My Bikes
    Lemond Alpe d'Huez 2005
    Posts
    1,212
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    rubbing

    my shifting is clean and smooth into every gear i have...i have a double upfront and a 9 speed in the back. What the problem is, when i am in my big ring and in the 2 highest gears in the back...my chain rubs on the front derailer..so the gears that it's rubbin in are my 50x12 and the 50x13...it's rubbing on the outside of the chain, away from the frame...so how do i fix this?
    Cervelo S1 2010 (road) Lemond Alpe d'Huez 2004 (road)
    Trek 4500 2006 (mtb) Gary Fischer Utopia 2008 (commuter)
    Redline Conquest 2009 (cross) Redline 925 2009 (single speed)

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Melbourne
    My Bikes
    Cross Check with Rohloff hub
    Posts
    93
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It can most likely be fixed by increasing cable tension of the front derailer from the adjusting barrel. Also the high limit screw of the front derailer might need some fine tuning. Check out Sheldon Brown or Park Tool sites for detailed steps on these adjustments.

  3. #3
    * vpiuva's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3,458
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    And you are pushing the shift lever over again in those cogs to take advantage of the trim feature, correct?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •