Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: auto shift

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stratford Ontario Canada
    My Bikes
    NORCO, GIANT
    Posts
    364
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    auto shift

    I have a girls auto shift bike And the fromt crank just coasts it wont drive the chain. How can I fix this. Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Oklahoma
    My Bikes
    Trek 510, Trek 5500, Colnago C-50
    Posts
    8,856
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've never seen one of these in person. If it is the type that has weights on the spokes that slide toward the rim with "centrifugal force" then I suppose you could check to see if the weights are able to slide freely on the spokes. I would think that if the weights are stuck from dirt and gunk on the spokes the bike won't function properly. Just a guess. Maybe someone else will have a better idea.

    Al

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stratford Ontario Canada
    My Bikes
    NORCO, GIANT
    Posts
    364
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Everything is shifting fine the front crank is made to coast and thats all it will do it wont pull the chain rear wheel is fixed.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Aurora,CO
    Posts
    298
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sounds like you need to get ahold of autobike (the manufacturer) and order a new crankset. they are ok to work with and will sell you the cranks. the autoshift bikes are department store quality bikes with the autoshift rear der which somehow constitutes a 2-300 dollar price markup of those bikes when new. Same with the landriders.

  5. #5
    el padre
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Central Kansas
    My Bikes
    Linear,
    Posts
    1,445
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Had one once... If i remember there is a 'ratchet' mechinism in the BB like on a derailer which may not be working correctly. You may have to take that apart to see if the pawls of the ratchet are stuck and therefore not engaging ... ... ..... peace

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •