Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member winston smith's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    new york, ny
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    front sti won't index

    I'm tuning up my road bike and my front shifter won't index into the big gear. It moves but won't stay there.

    Should there be a click. I'm not getting one.

    I checked my cable tension which seems to be good.

    It's an ultegra sti.

    thanks for the help.

  2. #2
    Oh God, He's back! 1oldRoadie's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Charleston, SC
    My Bikes
    Paramount
    Posts
    1,022
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DID YOU LOOSEN THE CABLE AT THE FRONT DÉRAILLEUR?
    I can't ride and Frown!

  3. #3
    Junior Member winston smith's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    new york, ny
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yes.

  4. #4
    The Red Lantern Rev.Chuck's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    5,967
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The ratchet is sticking. Get a can of carb cleaner and spray it into the internals of the shifter, then action the shifter a bunch, leave the cable loose and hold it snug with your hand. Do this a couple of times and the ratchet should free up. After you free it up drip some light oil in there to keep it smooth. If it does not free up the ratchet spring is broken and you will need to replace the shifter.
    Be careful with the carb cleaner, it is hard on your skin and eyes.
    Are you a registered member? Why not? click here to register. Its free, and only takes 27 seconds!
    Help out the forums, abide by our community guidelines.

    I am in the woods and I have gone crazy.

  5. #5
    Oh God, He's back! 1oldRoadie's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Charleston, SC
    My Bikes
    Paramount
    Posts
    1,022
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Or, you have retightened the cable at the deraillier when the shifter was in the wrong position.
    I can't ride and Frown!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •