Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member chuckerboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    some thing is making a very bad cranking sound.

    hi, i put a new chain on my bike, then when i pedal, i can hear a really bad cranking sound with every pedal i do, i dont no if it is the crank or the rear hub. does any one no what it it??

  2. #2
    Member chuckerboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kind of stff, and no its single speed

  3. #3
    Seņor Cardgage Member 55-11's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Hudson Valley, NY
    Posts
    349
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    we need more information re: your setup

  4. #4
    Member chuckerboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    32t front and 16t back

  5. #5
    Bikaholic blamp28's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Western, Michigan
    My Bikes
    Trek Fuel 90, Giant OCR, Rans Screamer Tandem
    Posts
    1,465
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Back off on the chain tension a little. Just a guess based on the tee spoon of info given so far.

  6. #6
    Happy old man al-wagner's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    West coast of New England
    My Bikes
    Trek 4500 mountain bike, Trek 7500fx disk, and Trek 2200 Road bike
    Posts
    622
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maybe you have a bad link in the chain.
    http://www.thegmbc.com/
    http://www.gmaa.net/

    In New England we have nine months of winter and three months of damned poor sledding.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    68
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by chuckerboy View Post
    hi, i put a new chain on my bike, then when i pedal, i can hear a really bad cranking sound with every pedal i do, i dont no if it is the crank or the rear hub. does any one no what it it??

    try putting the old chain back on and see if it returns.
    if it does not, then you probably have a chain/tension problem.
    if not, then maybe you have a crank or hub issue.
    check the bolts, FW, lockring, etc for proper torque.

  8. #8
    Member chuckerboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cheers, that helped, i have it back to normal now.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •