Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ride fast noahs44's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santa Monica
    Posts
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Presta valve adaptor problems

    So I have gotten about 3 different presta to schrader valve adaptors and I can't get any of them to work with a pump. I've tried a bunch of different pumps (gas station / floor pumps etc) and nothing seems to work. The problem is that I can't get the pump end to fully press in the little tip on the valve to allow air into the tube. It's either the pump or the valve adaptor being too short and not reaching. I guess it's just trial and error until I find a fit. Anybody else have this problem or have suggestions, tips?

    Thanks!

  2. #2
    cab horn
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Toronto
    My Bikes
    1987 Bianchi Campione
    Posts
    28,298
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    They come in different lengths - is that what you mean by 3 different ones?
    Mes compaingnons cui j'amoie et cui j'aim,... Me di, chanson.

  3. #3
    Senior Member DDYTDY's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Methuen, Massachusetts
    Posts
    519
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Um? not supposed to press down the tip.

    You did unscrew the knurled tip before trying to put air in?

  4. #4
    Senior Member DDYTDY's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Methuen, Massachusetts
    Posts
    519
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  5. #5
    ride fast noahs44's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santa Monica
    Posts
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes, three different lengths of the thread basically.

    Thanks for the Sheldon link. I've recently got a newer bike using presta and before on my older bike it was always the 27 x 1/4" tires with the schrader valves. So I guess the trick is to unscrew the little cap there (like in the picture on sheldon's site) THEN put on the adaptor and pump. Figures that I wasn't having any luck with pumping into a closed off valve. How embarrassing... thanks all!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •