Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Bicycle Mechanics Broken bottom bracket? Tacoed wheel? If you're having problems with your bicycle, or just need help fixing a flat, drop in here for the latest on bicycle mechanics & bicycle maintenance.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-04, 10:14 AM   #1
el Inglés
El Inglés
Thread Starter
 
el Inglés's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Benidorm , Alicante , ESPAÑA
Bikes: road ( Mendiz ) & mtb (crap )
Posts: 465
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
problems with ultegra shifter

Here´s one for you : Ultegra shifter , when on the 7th cog most of the time it works but .. sometimes it does nothing until you get to the third "click " then it engages and shifts , shift down again and it´s working fine . Just had all the cables and covers changed but that was a few weeks ago . Bike is stored hanging from the front wheel ( vertical ) and did not get a lot of use due to familly crisis . any ideas ?????????????
el Inglés is offline   Reply With Quote
Old 02-18-04, 01:54 PM   #2
SipperPhoto
The Cycling Photographer
 
SipperPhoto's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Orange, CA
Bikes:
Posts: 1,403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
cables stretched ?? try adjusting the barrel

Jeff
SipperPhoto is offline   Reply With Quote
Old 02-18-04, 05:29 PM   #3
sidewinder
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Pinetop, Arizona
Bikes: Cannondale, Ibex, Mongoose
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Go to the Shimano website.

You can download service data on various derailleurs and shifters. The service literature includes troubleshooting tips such as "If chain doesn't shift to the second cog, tighten the cable..."

I've done a far better job of setting my derailleurs using Shimano service data, than the lbs has done.
sidewinder is offline   Reply With Quote
Old 02-18-04, 10:46 PM   #4
SteveE
Veni, Vidi, Vomiti
 
SteveE's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Republic of Anaerobia
Bikes: Serotta Legend Ti, Romani Columbus SL, Soma Doublecross
Posts: 3,582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Does this happen only in colder weather? If so, try cleaning out the shifter mechanism and re-oiling it. This happened to a friend mine a couple of weeks ago. It's working fine now.
SteveE is offline   Reply With Quote
Old 02-19-04, 09:52 AM   #5
el Inglés
El Inglés
Thread Starter
 
el Inglés's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Benidorm , Alicante , ESPAÑA
Bikes: road ( Mendiz ) & mtb (crap )
Posts: 465
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by SteveE
Does this happen only in colder weather? If so, try cleaning out the shifter mechanism and re-oiling it. This happened to a friend mine a couple of weeks ago. It's working fine now.
This sounds about right as Shimano doesn´t tend to have intermitant faults it works or it´s broke . When it shifts it´s smooth as silk so no cable / adjustment problems only a random failier in the shift of 7 to 6 ( ie the lever just flaps until you get to the third click or release the lever and try again ) it´s in the shop now so ............... we´ll see .
el Inglés is offline   Reply With Quote
Old 02-23-04, 11:09 AM   #6
el Inglés
El Inglés
Thread Starter
 
el Inglés's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Benidorm , Alicante , ESPAÑA
Bikes: road ( Mendiz ) & mtb (crap )
Posts: 465
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Shop cleaned and greased it and now it seems to work fine , we´ll see .................
el Inglés is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 04:06 PM.