Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  

Go Back   > >

Bicycle Mechanics Broken bottom bracket? Tacoed wheel? If you're having problems with your bicycle, or just need help fixing a flat, drop in here for the latest on bicycle mechanics & bicycle maintenance.

User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Old 09-12-09, 08:06 PM   #1
Pint-Sized Gnar Shredder
Thread Starter
Zephyr11's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere between heaven and hell
Bikes: '09 Jamis Komodo, '09 Mirraco Blend One, '08 Cervelo P2C, '08 Specialized Ruby Elite, '07 Yeti AS-R SL, '07 DMR Drone
Posts: 3,549
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Weird schraeder valve issue

Decided to clean out the garage today. In this case, that means seeing if anyone who reads Craigslist wants to buy Huffys for cheap. One of the bikes hasn't been ridden in YEARS. I went to fill up the tires to see if they still held air, and I couldn't get my pump attached. At first I thought maybe I was being stupid, so I went and checked it on a (non-Walmart) schraeder bike, but that one was fine. Tried again...nothing. I fought with it for about ten minutes before finally giving up. It was like it didn't fit got over the threaded part, but not far enough on to actually fill the tire. It's a Joe Blow Sport without a smart head, AND it worked on the other bike, so it's not like it got stuck in Presta or anything like that. And it wasn't a matter of the valve slipping into the rim. I didn't check the other tire because that one's tube was all dry rotted and falling apart. A schraeder valve is a schraeder valve, right? It shouldn't matter that it was on a cheap bike? Any idea what's going on here? I hate to go and buy two tubes for it, since the price of that is practically all I'll get for the bike. Thanks in advance.
Zephyr11 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-09, 08:11 PM   #2
Senior Member
Join Date: Aug 2005
Location: Pittsburgh, PA
Bikes: '''96 Litespeed Catalyst, '05 Litespeed Firenze, '06 Litespeed Tuscany, '12 Surly Pacer, All are 3x8,9 or 10. It is hilly around here!
Posts: 28,995
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 132 Post(s)
Try pushing down on the center valve pin of the "defective" tube with a thin punch or whatever will fit. Maybe the valve is corroded shut and the pump head can't push it down.
HillRider is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -6. The time now is 02:42 AM.