Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    2011 specialized crank set issue

    Hey everyone,

    I bought a 2011 specialized tarmac sl3 s-works about 2 month ago. That bike came with the specialized fact carbon crank set. I have been having an issue that the chain fall to the out side of the crank when I get up and sprint or just accelerate quickly. I want to know if anyone out there is having this same issue with the specialized crank set.

    If you could post your comments I will greatly appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Life is Good flip's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bucks County, PA
    My Bikes
    2008 Specialized Tarmac Expert - Rival/Force, 2002 Colnago Classic
    Posts
    134
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sounds like an issue with the front derailleur adjustment, not the crank set. High limit screw needs a turn.

  3. #3
    Gear Combo Guru Chris_W's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Switzerland
    My Bikes
    Spec' Tarmac (road), Spec' Secteur Disc (commuter & tourer), Salsa Mamasita (MTB), CoMo Speedster (tandem), Surly Big Dummy (cargo), Airnimal (folder), a train pass, and NO car :)
    Posts
    2,046
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have you taken the bike in for an initial service yet? If you only bought it two months ago, then the shop you bought it from should sort this sort of thing out for free.

    If you want to tackle it yourself, then the FD position and angle is certainly the first thing to look at.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It is not the front derailleur. I already taken it to the shop several times and it is at the lowest point that it could be. I have heard that specialized cranks have been having this issue because the chain ring flex when you put to a lot of force into the pedal stoke.

    I just want to see if other people are having the same issue.

    Thanks for all the responds.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •