Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    San Antonio
    My Bikes
    Jamis
    Posts
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Aksium Race rear wheel noise, help needed

    I've got some rat-a-tat noise that is more pronounced under load.
    On the stand, no noise when wheel is spinning.
    Not sure if the spokes are doing something funky or if I have a hub with trouble.
    Any ideas?
    Thank you.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    7,819
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Are u sure is not the RD that went out of adjustment??

    Maybe a bearing is toasted.

  3. #3
    Senior Member bikeman715's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Salinas , Ca.
    My Bikes
    Bike Nashbar AL-1 ,Raligh M50 , Schwinn Traveler , and others
    Posts
    1,920
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    check your spokes they may be lose. if not a drop of oil will work. put a drop where the nipple meet the spoke and the rim.
    bikeman715

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    San Antonio
    My Bikes
    Jamis
    Posts
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the replies.
    It is extremely odd, I am taking it to another shop today, first shop couldn't figure it out.
    The wheel spins fine, so I don't know if the bearings are in play.
    And I can't seem to find any issue with the spokes, but it's gotta be something.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •