Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Bicycle Mechanics Broken bottom bracket? Tacoed wheel? If you're having problems with your bicycle, or just need help fixing a flat, drop in here for the latest on bicycle mechanics & bicycle maintenance.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-12, 10:52 AM   #1
bored117 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Riverside, CA
Bikes: Helium SL DA DI2, Defy Advanced 0 Di2, 6KU Fixie
Posts: 1,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Need help with Shifting to 9th cog in 10 speed.

Just put on Ultegra DI2 last night... fiddled around a little but was getting late so I hit the sack.
One thing that was strange was... I was having issues shifting from 10th (smallest) to 9th... It just won't do.
Other up/down works just beautifully which has me a little stumped... (9th to 10th, 8th to 9th, 9th to 8th all works fine... and rest of range as well)
What could it be? Definitely not cable tension
Some insight would be awesome. Thank you!
bored117 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-12, 11:55 AM   #2
fietsbob 
coprolite
 
fietsbob's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: NW,Oregon Coast
Bikes: 7
Posts: 22,069
Mentioned: 17 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1104 Post(s)
begin at the foundation base .. checked that the derailleur hanger
is spot on for alignment ?
fietsbob is offline   Reply With Quote
Old 05-01-12, 01:56 PM   #3
I_like_cereal
Fail Boat crewman
 
Join Date: Feb 2011
Location: PDX
Bikes: Reynolds 853 Jamis Quest 1990s
Posts: 675
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Your first problem is the Di2.

If there is not cable then you need to look at:
The wheel is it centered?
The rear D is it adjusted properly H and L screws?
Chain?
Cassette?
Front D?
I_like_cereal is offline   Reply With Quote
Old 05-01-12, 11:40 PM   #4
bored117 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Riverside, CA
Bikes: Helium SL DA DI2, Defy Advanced 0 Di2, 6KU Fixie
Posts: 1,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Everything is spot on (Hanger/Wheel/Chain)... I think I figured out the issue.
Changing wheel did nothing, however, changing cassettes made it work just fine... I think this particular cassette either is defect (didn't bother measuring depth on caliper yet), or just incompatible with my setup. More prone to think it's bad cassette. Thanks guys.
bored117 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-12, 09:13 AM   #5
I_like_cereal
Fail Boat crewman
 
Join Date: Feb 2011
Location: PDX
Bikes: Reynolds 853 Jamis Quest 1990s
Posts: 675
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
If it is SRAM and not ShimaNO then that would be the problem. It could also be a Dura-Ace v. 105 issue as well. ShimaNO designing the high end to work only with the high end.
I_like_cereal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 07:52 PM.