Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Shimano M324 Pedal Fail 75 miles

    Hey all..

    I have been fighting a creek and pop on my road bike all weekend.....replaced the chain ring bolts (one was broken) still made the noise...then all of a sudden the right pedal locked up!! Just to be certain i swaped out to a platform and no more noise. A little miffed that my $80 pair of pedals lasted 2 rides. Any input?

  2. #2
    Senior Member Wogster's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Toronto (again) Ontario, Canada
    My Bikes
    Norco Bushpilot (out of commission), Raleigh Delta
    Posts
    6,942
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ryan2001 View Post
    Hey all..

    I have been fighting a creek and pop on my road bike all weekend.....replaced the chain ring bolts (one was broken) still made the noise...then all of a sudden the right pedal locked up!! Just to be certain i swaped out to a platform and no more noise. A little miffed that my $80 pair of pedals lasted 2 rides. Any input?
    I would return them to where you bought them, probably a defective bearing, once the bearing failed, it trashed the cup, causing the pedal to lock up when the next bearing came into play.

  3. #3
    Banned Omni.Potent's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Wally World
    My Bikes
    Huffy Buckaroo
    Posts
    259
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ryan2001 View Post
    Any input?
    Yes....

    1. This is freaking me out, since I just starting using these pedals about 30 days ago. So far so good (knocks on head) and I couldn't be happier with them.

    2. I'm puzzled you couldn't figure it out before it locked up?? I would think spinning the pedal by hand might of uncovered the source of the noise.

    3. New or used pedals? If new, might not have been pre-lubed at the factory. If used.....well.....
    Figures don't lie, but liars figure.
    Quote Originally Posted by Seattle Forrest View Post
    I think you don't become a saint through the sins of your peers.

  4. #4
    member. heh. lambo_vt's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    1,631
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I had a set of Shimano A530s start creaking like mad within say 500 miles. I'm definitely not impressed. You could try what I did: don't buy Shimano pedals anymore.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Omni,

    Yea it is a little odd that the pedal didnt feel weird when spinning by hand....only made noise under load. They were new and had plenty of lube....

  6. #6
    aka Phil Jungels Wanderer's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    North Aurora, IL
    My Bikes
    Road & Hybrid
    Posts
    5,452
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    My 324s have thousands of miles on them without incident. I plan on a thorough clean and regrease next spring!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •