Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  

Go Back   > >

Electric Bikes Here's a place to discuss ebikes, from home grown to high-tech.

User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-08, 07:56 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crystalyte 5303 and 5305 making a lot of noise - help!

Hey guys, now that I've logged on about 100 miles total on my two electric bikes, I've noticed a lot of clicking noise from the rear hub motor/wheels. I'm thinking it's the spokes - but none of them feel loose. The local bike shop refuses to even allow my bike to enter the premises due to insurance reasons. Is it safe to just tighten all the spokes 1/2 a turn?

Also, not sure if anybody is interested - but the 5305 on 48 volts SLA goes about 6 miles and uses up about 3.3 ah on full assist mode. The 5303 bike on 74 volt LiPoly is in the process of being repaired - one of the cells is faulty - only did 1/2 discharge runs so far but one cell somehow got fully discharged down to .3 volts. Definitely a faulty cell...
Optimaman is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -6. The time now is 11:03 AM.