Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electric Bikes Here's a place to discuss ebikes, from home grown to high-tech.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-02-12, 08:10 PM   #1
Debbie Wagner
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Bikes:
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
my E+ bike

I got an electric bike because I'm older and have some physical issues, and wanted a bike that could get me home if I couldn't pedal. I thought Electric Motion Systems was the best deal I could manage. Good until the last few weeks, when it seemed like there was less power than before. According to the power supply pack and computer, the battery charges. The wires, all I can see of them, look fine. Now there's no power, throttle does nothing. I wanted to talk to someone at the company, but it seems like they've gone out of business--website down, no phone.
Does anyone know what the problem could be and who is qualified to fix it? Has anyone else had this problem?
Thanks for the help!
Debbie Wagner is offline   Reply With Quote
Old 05-02-12, 08:33 PM   #2
EBikeFL 
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL
Bikes: 2012 Kona Lanai
Posts: 567
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hello, Debbie.

I found this http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml12/12702.html searching for Electric Motion Systems. I hope it doesn't apply to you.

Would you take some pictures of the bike and post them for us, please. Also, any more information on the bike such as voltages, size of motor, battery, etc., would be helpful since the manufacture's website is down.
EBikeFL is offline   Reply With Quote
Old 05-03-12, 10:08 AM   #3
Debbie Wagner
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Bikes:
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks for the help . . . I was never notified of a battery recall. I guess I have to keep checking back for updates . . . For me, that bike was a lot of money, and I enjoyed it until it quit.
Debbie Wagner is offline   Reply With Quote
Old 05-04-12, 12:42 PM   #4
powell
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Western Canada
Bikes: E+ kit, Tidal Force, BIONX
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
First reset your Eplus
Disconnect all power and data cables wait a while and connect back
Do you use only batt in front wheel or recalled battery??
Ambroselio
bikes only visually are similar and electrically especially motor/controller completely different
Do. More reading
Eplus is three phase motor TF is seven phase motor- complete different

Last edited by powell; 05-04-12 at 12:51 PM.
powell is offline   Reply With Quote
Old 05-04-12, 02:34 PM   #5
powell
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Western Canada
Bikes: E+ kit, Tidal Force, BIONX
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
I feel like I must help her here
First Debbie reset your Eplus and we. Are going to think what next
Hovever if you use recalled Lipolymer battery it would be difficult
powell is offline   Reply With Quote
Old 05-09-12, 10:07 AM   #6
powell
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Western Canada
Bikes: E+ kit, Tidal Force, BIONX
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Another thread when owner would not come back to the thread she started.
She solved problem with Eplus but does not bother to post here.
She went on other forum.
Moderators
I would suggest to delete such treads
All herbike needed was full reset?
powell is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 09:04 AM.