Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Slow and Steady ClanLee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    346
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    A problem with Edge 305?

    I've had my Garmin Edge 305 for almost a year and it's been working well. However, in the past weeks, I've noticed that it's taking longer and longer for it to find and lock onto the satellites. When I first started using the 305, it would take 30-45 seconds max to lock on. Lately, it's taking up to five minutes to lock.

    Anyone else have this issue? I use the 305 about 2-3 times a week for the past 9 months.

  2. #2
    1 Serving Per Container awiner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Southern California, USA
    My Bikes
    2007 Look 595 Ultra (Campagnolo Record)
    Posts
    1,159
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have you used the Web Updater to make sure you have the newest GPS Chipset firmware (3.00) and unit firmware (3.20)? I have noticed that the new GPS Chipset Firmware which is only available via the Web Upadater locked on to the satellites a bit faster.

  3. #3
    Slow and Steady ClanLee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    346
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have not tried that. I'm running software 3.10, and the GPS firmware 2.90. I will try updating and see if it improves. Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •