Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-01-09, 08:11 PM   #1
Wake
Sputnik - beep beep beep
Thread Starter
 
Wake's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Louisville KY
Bikes: '12 Jamis Coda Elite '09 Jamis Sputnik, '07 Jamis Eclipse, '13 Brompton M6R.
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
PB Blaze interferes with Sigma wireless

I used my PB Blaze this morning for the first time with a Sigma wireless speedo and the speedo craps out when the light is on. It just freezes - no mileage accumulates, and the speed eventually goes to 0. When I shut the light off the speedo comes on immediately.

I tried moving the transmitter farther up the fork and the light further out on the bars - no joy.

Anybody seen/solved this problem?
Wake is offline   Reply With Quote
Old 10-01-09, 08:38 PM   #2
operator
cab horn
 
Join Date: Jun 2004
Location: Toronto
Bikes: 1987 Bianchi Campione
Posts: 28,306
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Nothing you can do.

This is a common problem with wireless computers and led lights.
operator is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 01:46 AM   #3
yellojello
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Bikes:
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I got pb blaze and it interferes with my sigma BC 2006. I tried the blaze with my gf's cateye microwireless and there is no interference. I'm thinking about changing mine, but I got it as a gift. I actually do like the cateye a lot better than mine and it's half the price too. Oh well...
yellojello is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 04:55 AM   #4
glaucman
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tennessee
Bikes:
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My Sigma 1706 also has intermittant interference with my 1 watt PB Blaze.
glaucman is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 06:30 AM   #5
ItsJustMe
Seņior Member
 
ItsJustMe's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Michigan
Bikes: Windsor Fens, Giant Seek 0 (2014, Alfine 8 + discs)
Posts: 12,977
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
The only solution may be to switch to non-wireless (I've never seen the appeal of wireless anyway, it's more stuff to break and takes more batteries) or switch to a light that doesn't generate RF, which means non-LED and no digital controller.

Some combos of wireless and digital lights might work, but it's a crap shoot. Digital lights just put out a lot of RF noise, and that is going to interfere with RF devices that are close by.
__________________
Work: the 8 hours that separates bike rides.
ItsJustMe is offline   Reply With Quote
Old 10-11-09, 04:01 AM   #6
bmorey
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Melbourne, Australia
Bikes: Giant CRX
Posts: 224
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
That's why I binned my wireless computer. I found I could do 17kmh while stopped at the lights.
bmorey is offline   Reply With Quote
Old 10-11-09, 02:36 PM   #7
operator
cab horn
 
Join Date: Jun 2004
Location: Toronto
Bikes: 1987 Bianchi Campione
Posts: 28,306
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by bmorey View Post
That's why I binned my wireless computer. I found I could do 17kmh while stopped at the lights.
That's it?

I was doing 99mph.
operator is offline   Reply With Quote
Old 10-14-09, 03:11 PM   #8
DPN
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Bikes:
Posts: 230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I was able to move the Blaze to the other side of the handlebars and that solved the interference problem with my Blackburn Delphi 5.0 wireless...


DPN

Quote:
Originally Posted by Wake View Post
I used my PB Blaze this morning for the first time with a Sigma wireless speedo and the speedo craps out when the light is on. It just freezes - no mileage accumulates, and the speed eventually goes to 0. When I shut the light off the speedo comes on immediately.

I tried moving the transmitter farther up the fork and the light further out on the bars - no joy.

Anybody seen/solved this problem?
DPN is offline   Reply With Quote
Old 10-16-09, 09:08 PM   #9
Wake
Sputnik - beep beep beep
Thread Starter
 
Wake's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Louisville KY
Bikes: '12 Jamis Coda Elite '09 Jamis Sputnik, '07 Jamis Eclipse, '13 Brompton M6R.
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by DPN View Post
I was able to move the Blaze to the other side of the handlebars...
DPN
I tried that but it didn't work.

I ordered a Sigma 1606L with cadence and an extra wheel sensor today from www.niagaracycle.com for $43 including shipping. That way I can use the same speedo on both bikes. I should have done some research before getting the wireless. I figure I'll be able to sell the wireless on CL.
Wake is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 09:52 AM.