Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member stingray66's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Philly Pa
    My Bikes
    schwinn cruiser
    Posts
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Magic shine charger burned out

    received my second magic shine light yesterday 10/17/09
    I notice yesterday when I tried to put a charge on the new battery the charger was really warm My first one stays cool today I was out and used the lights came back to put a charge on the batteries about 10 minutes I smelled something burning and saw the charger I received yesterday that there was NO green or red light and it was really warm
    Unplugged it and I could smell some thing burning at the plug part
    I took my other charger that I had for a few weeks and plugged in that battery and all seems fine I think the battery is ok but the newer charger now does not work at all and if you put your nose right next to the plug part you can smell that some thing had burned out
    MY first one seems to be working ok that charger says cool
    I got two of the magic shine from Geoman so I think all will be fine as getting a replacement .That is why I went with Geoman them from him
    Has any one had this problem or is this just a one in a million thing that just went bad

  2. #2
    Seņior Member ItsJustMe's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Michigan
    My Bikes
    Windsor Fens, Giant Seek 0 (2014, Alfine 8 + discs)
    Posts
    11,528
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've got two chargers, I've only used the one I have at work a couple of times, the other I use at least every other day, no problems. It sounds like the plug shorted out and blew the circuitry on yours. In any case, I'm sure Geoman will take care of you.
    Work: the 8 hours that separates bike rides.

  3. #3
    Member stingray66's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Philly Pa
    My Bikes
    schwinn cruiser
    Posts
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The frist one works ok. Does not get hot This one did and then It just went south. No light No charge dead but you can smell the plug part and can tell somthing burned out. AT lest I have one good one.
    sent geoman an e-mail I know he will take care of it. I guess it was just my luck to get a bad one

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •