Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-01-12, 08:43 PM   #1
JonnyHK 
Senior Member
Thread Starter
 
JonnyHK's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: London
Bikes: Baum Romano, Colossi xCr, Homemade Bamboo!
Posts: 2,233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Ay-Up battery/switch problem

I have emailed the guys at Ay-Up, but perhaps someone here has some wisdom.

The 1/2 Epic battery (containing the clever electronics) is designed to give you high, low and flashing modes depending on how you push the button from off:
- short push>high>short push>low>short push>high>long push>off
- long push>flashing>short push>off

Today I changed from flashing as I crested the climb to high for the descent. At the bottom of the hill I couldn't get flashing back. I seem to be stuck with high and off no matter what I do.

Any thoughts?

Plenty of charge (although I have run it down and am now giving it a full charge)
Button feels and sounds as per before
No 'trauma' to battery (ie dropped, soaked)

Last edited by JonnyHK; 01-01-12 at 09:41 PM. Reason: spelling
JonnyHK is offline   Reply With Quote
Old 01-04-12, 08:55 PM   #2
Burton
Certified Bike Brat
 
Burton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montreal, Quebec
Bikes:
Posts: 4,251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi Jonny - best suggestion is not to mess with it! The guys at Ay-Up have a pretty god reputation for service and they should get back to you shortly. If there's any chance they'll exchange or repair this for you - better not to spoil that by playing 'home repair guy'.
Burton is offline   Reply With Quote
Old 01-05-12, 09:23 AM   #3
JonnyHK 
Senior Member
Thread Starter
 
JonnyHK's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: London
Bikes: Baum Romano, Colossi xCr, Homemade Bamboo!
Posts: 2,233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Wasn't intending to open it up or anything - just looking for wisdom.

Haven't heard back from Ay-Up yet (think they are still on holidays), but the full discharge and recharge has the thing working properly again.

Have asked if this is normal. It took an hour for the light to fade right out, so I'm not completely sure if it is some sort of lock out feature for low power/limp home.
JonnyHK is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 12:19 PM.