Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-30-13, 10:00 AM   #1
JackoDandy
Senior Member
Thread Starter
 
JackoDandy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: PNW - USA
Bikes:
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garmin 705 - Replace Battery?

Greetings!

I have a 2 year old Garmin 705 that has recently started to display a 'Low Battery' indicator after an hour or so of use. Strangely, the device will keep running for an extended time after the warning but the battery indicator is very low.

Has anyone had experience/thoughts on the replacement battery kits you see on eBay? Looks like for $20 I can get a kit to install a new battery.

Thanks.
JackoDandy is offline   Reply With Quote
Old 01-30-13, 03:36 PM   #2
Looigi
Senior Member
 
Looigi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Bikes:
Posts: 8,942
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I've had that happen to mine. I let it run down until the unit shut off and then let it charge for 12+ hrs and it seems to be OK. It has a Li-Ion battery which shouldn't have memory issues so it's somewhat surprising that it worked. Maybe it reset the charger chip or something. You can give it a shot and see what happens.

As for replacing batteries, here're a few links:

http://www.batteryship.com/htmlos/ht...model=Edge+705
http://www.newpower99.com/ProductDet...5&Show=ExtInfo
https://forums.garmin.com/showthread...&p=372#post372
http://www.batteryeducation.com/2011...tructions.html
http://www.youtube.com/watch?v=gbS4QKi48TM
http://blog.mtbguru.com/2008/11/06/s...rmin-edge-305/
Looigi is offline   Reply With Quote
Old 01-30-13, 07:18 PM   #3
JackoDandy
Senior Member
Thread Starter
 
JackoDandy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: PNW - USA
Bikes:
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Looigi View Post
I've had that happen to mine. I let it run down until the unit shut off and then let it charge for 12+ hrs and it seems to be OK. It has a Li-Ion battery which shouldn't have memory issues so it's somewhat surprising that it worked. Maybe it reset the charger chip or something. You can give it a shot and see what happens.

As for replacing batteries, here're a few links:

http://www.batteryship.com/htmlos/ht...model=Edge+705
http://www.newpower99.com/ProductDet...5&Show=ExtInfo
https://forums.garmin.com/showthread...&p=372#post372
http://www.batteryeducation.com/2011...tructions.html
http://www.youtube.com/watch?v=gbS4QKi48TM
http://blog.mtbguru.com/2008/11/06/s...rmin-edge-305/
Thanks - thats the weird thing. If I ignore the message, the unit keeps running!
JackoDandy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 05:14 PM.