Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-13, 03:05 PM   #1
bici_mania
Senior Member
Thread Starter
 
bici_mania's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Bikes:
Posts: 708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Cateye Strada Cadence Double Wireless question

Hello, I am trying to setup a Strada double wireless computer that I bought used on ebay.

The computer seems to be fully functional but I am unable to link the computer with the sensor.
I tried a variety of distances and angles.
I replaced the sensor battery but it doesn't link.

Is there anything else that I could do or try?
bici_mania is offline   Reply With Quote
Old 10-07-13, 07:50 AM   #2
Looigi
Senior Member
 
Looigi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Bikes:
Posts: 8,951
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Are you following the procedure in the manual?

http://cateye.com/images/manual/CC-RD400DW_ENG_v3.pdf
Looigi is offline   Reply With Quote
Old 10-07-13, 02:14 PM   #3
Dunbar
Senior Member
 
Dunbar's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Bikes: Roubaix SL4 Expert , Cervelo S2
Posts: 2,991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Make sure you follow the procedure in the manual and don't hold the computer too close to the sensor during the sync process.
Dunbar is offline   Reply With Quote
Old 10-08-13, 09:16 AM   #4
bici_mania
Senior Member
Thread Starter
 
bici_mania's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Bikes:
Posts: 708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I measured the distance to ensure I was following the directions, I held the computer in relation to the sensor to simulate actual use. I changed the battery in the sensor too. I have tried a few dozen times now, varying distance and angles with no success.

I see sensors for sale by themselves on ebay, will the computer work with a different sensor?
bici_mania is offline   Reply With Quote
Old 10-11-13, 05:13 PM   #5
Steve530
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Knoxville, TN
Bikes: Klein
Posts: 911
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Try this:


  1. Unscrew sensor battery cover counter-clockwise.
  2. Remove old battery.
  3. Insert new CR2032 battery.
  4. Tighten battery cover.
  5. Hold Computer 12 from sensor
  6. Press the menu button
  7. Press the mode button until the ID page is displayed.
  8. Press and hold the mode button until the ID number cycles through the numbers quickly.
  9. Press the reset button on the sensor.
  10. When you release the reset button on the sensor, the ID nuber is displayed.
  11. Wait for the Clock page to appear. (Sometimes pressing the menu or mode button advances it properly).
  12. Assure the sensor is properly positioned and test the computer. The speed and cadence should now work.

Last edited by Steve530; 10-11-13 at 05:16 PM.
Steve530 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 09:55 PM.