Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Prairie Path Commuter
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Forest Park, IL
    My Bikes
    Marin Palisades Trail
    Posts
    654
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Need a replacement 8.4 V 6400 mAh batery and charger recommendation

    I was using this Cree light setup:
    http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

    and got 5 commutes out of it. I am not sure what happened but during recharging after the 5th commute both the charger and the battery died. I like light and would like to replace both the battery and the 8.4 V 6400 mAh lithium battery pack. I am soliciting recommendations for this. So far this is what I have found.

    For the battery apparently this fits the plug on the light well.
    http://www.amazon.com/dp/B00AOF51FK/...I3EYE7YEH9H5TW

    This is what I found for a charger.
    http://www.action-led-lights.com/col...gemini-charger

    Any other thoughts?
    Last edited by robmcl; 12-05-13 at 07:16 PM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    4,699
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Either one or the other died, or you have a bad connection somewhere. If you have a multimeter, which I assume you don't based on the questions, you could trace where the point of failure is and then maybe fix it yourself.

  3. #3
    Seņior Member ItsJustMe's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Michigan
    My Bikes
    Windsor Fens, Giant Seek 0 (2014, Alfine 8 + discs)
    Posts
    11,530
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I bet just the protection circuit on the battery died or there's a bad connection. This would make it unable to deliver power or take a charge.

    I'd peel that battery pack open and check for bad connections, it's likely the only thing wrong is a loose wire that needs to be resoldered.

    All that said, the battery and charger should be fine though you can never tell if the connectors will fit correctly.

    I bet the charger is fine too. You could try just replacing the battery first, if you're not in a hurry to get it going again.
    Work: the 8 hours that separates bike rides.

  4. #4
    Prairie Path Commuter
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Forest Park, IL
    My Bikes
    Marin Palisades Trail
    Posts
    654
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well you guys got my hopes up but I peeled pack the shrink wrap and I did not see any sign of a loose connection.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    4,699
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It could be anywhere. Are there springs that contact the battery? Is there a lead from the battery to the light? Does the charger put out juice? All things to check, and then some.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •