Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 41
  1. #1
    Senior Member TomD77's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Florida Panhandle
    Posts
    571
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    New server time for Bike Forums?

    Anyone else noticed the site getting really slow and sometimes not responding at all?

  2. #2
    Galveston County Texas 10 Wheels's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In The Wind
    Posts
    24,317
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Running normal on my end...
    [SIZE=1][B]What I like about Texas[/B]
    http://www.youtube.com/watch?v=PGukLuXzH1E

    Set F1re To The Ra1n ( NY Night Rain Ride)
    http://www.youtube.com/watch?v=W7jfcWEkSrI

  3. #3
    Juicy, Sweet Member ahsposo's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Out of the Patch, In your Face
    My Bikes
    My All Rounder, Bianchi 928, Specialized Langster, Dahon Folder
    Posts
    6,322
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    There's an occasional something on most websites in my experience.
    Quote Originally Posted by 3alarmer View Post
    This reminds me why I never go into road...........thanks guys.

  4. #4
    Senior Member NOS88's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Montgomery County, Pennsylvania
    Posts
    6,300
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's not been any different for me. Runs fine.
    A conclusion is the place where you got tired of thinking. - S. Wright

  5. #5
    Senior Member teachme's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Nederland, Texas
    My Bikes
    2011 Specialized Sectuer, 1988 Bianchi
    Posts
    1,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    All good here!
    Official member of the Brotherhood of Clyde...

    Lets stop diabetes! Click here: http://main.diabetes.org/site/TR/?px...nal&fr_id=8067 to donate to the Tour de Cure.

  6. #6
    Senior Member nkfrench's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Fort Worth, TX
    My Bikes
    2006 Specialized Ruby Pro aka "Rhubarb" / and a backup road bike
    Posts
    1,379
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It got lots better when I upgraded ($) registration to get rid of the ads.

  7. #7
    rebmeM roineS JanMM's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Indiana
    My Bikes
    RANS V3, RANS V-Rex, RANS Screamer
    Posts
    11,130
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by nkfrench View Post
    It got lots better when I upgraded ($) registration to get rid of the ads.
    But then you miss the ads for the company that sells Kawasaki motorcycle parts.
    RANS V3 (steel), RANS V-Rex, RANS Screamer

  8. #8
    Dog is my co-pilot 2manybikes's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    My Bikes
    2 many
    Posts
    13,537
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's slow for me.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  9. #9
    Senior Member Bikey Mikey's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newport News, VA USA
    My Bikes
    Diamondback Edgewood LX; Giant Defy 1
    Posts
    3,158
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ads? What ads? Of course I use FireFox and Ad Block +

  10. #10
    Senior Member TomD77's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Florida Panhandle
    Posts
    571
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm a member of 4 forums, all use Vbulliten. This forum is very slow and constantly hangs. Don't think my 7 meg connection is the issue or at least the issue doesn't extend past this site..

  11. #11
    Senior Member Bill Kapaun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Mid Willamette Valley, Orygun
    My Bikes
    86 RockHopper,2008 Specialized Globe. Both upgraded to 9 speeds.
    Posts
    6,491
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've seen it MUCH worse!

  12. #12
    Saved by Grace lphilpot's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The slow guy in the back
    My Bikes
    Only one at a time; currently a 2012 Tricross Sport
    Posts
    603
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by TomD77 View Post
    Anyone else noticed the site getting really slow and sometimes not responding at all?
    Yep. It was better a couple of weeks ago, but wasn't long before it slowed down again. I've tried several browsers, but the same results. Some days are better, but many times it just hangs. I just checked Speakeasy.net and am getting around 9 mbs from Dallas and Atlanta tests (either side of me).
    Len Philpot - 2012 Specialized Tricross Sport
    I start out slow and then taper off from there...

  13. #13
    Gone DnvrFox's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Gone to other places
    Posts
    20,676
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by TomD77 View Post
    Anyone else noticed the site getting really slow and sometimes not responding at all?
    Hey - that's what my wife says about me!!
    Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone

  14. #14
    Senior Member TomD77's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Florida Panhandle
    Posts
    571
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by DnvrFox View Post
    Hey - that's what my wife says about me!!
    Heh! Pretty good!

    Quote Originally Posted by lphilpot View Post
    Yep. It was better a couple of weeks ago, but wasn't long before it slowed down again. I've tried several browsers, but the same results. Some days are better, but many times it just hangs. I just checked Speakeasy.net and am getting around 9 mbs from Dallas and Atlanta tests (either side of me).
    It's not the browser or your connection, it is the server.
    Last edited by TomD77; 02-03-12 at 10:14 PM.

  15. #15
    Senior Member NVanHiker's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    North Vancouver, BC
    My Bikes
    2009 Giant FCR2, 1992 Raleigh Sentinel, old department-store MTB
    Posts
    356
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes! Ever since I joined it has been the slowest-loading site that I use. (I also use similar websites dedicated to hiking, birding, cruising, travel, etc.) All these special-interest sites use off-the-shelf software, and I have always attributed Bikeforums sluggishness to the underlying design of this particular package.

  16. #16
    Senior Member locolobo13's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Phx, AZ
    My Bikes
    Trek Mtn Bike
    Posts
    684
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Wow! Finally got into a thread. I couldn't even open a thread last night. Half the threads I tried this morning wouldn't open. Just got the IE error message giving me the chance to "Diagnose Connections". I'm not having any problems surfing anywhere else.

    This is my second attempt to post this.

  17. #17
    Senior Member John_V's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Tampa, Florida
    My Bikes
    2012 Colnago Ace road bike, 2010 Giant Cypress hybrid
    Posts
    3,042
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It has been better the last week or so but before that it was dog slow for me, sometimes locking up and forcing a restart of my browser (I am using the PC version of Safari). It was even slower when trying to access it using my iPad 2, even with a clean cache.
    HCFR Cycling Team
    Ride Safe ... Ride Hard ... Ride Daily

    2012 Colnago Ace
    2010 Giant Cypress


  18. #18
    Gone DnvrFox's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Gone to other places
    Posts
    20,676
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Absolutely no problems. However, I have no ads, having a red star, and, in addition, I am at 6,000 feet.
    Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone >> Gone

  19. #19
    Senior Member goldfinch's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Minnesota/Arizona and between
    My Bikes
    Trek Madone 4.7 WSD, 1969 Schwinn Collegiate, Cannondale Quick 4, Terry Classic, Gary Fisher Marlin, Dahon Jetstream XP
    Posts
    3,829
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by TomD77 View Post
    I'm a member of 4 forums, all use Vbulliten. This forum is very slow and constantly hangs. Don't think my 7 meg connection is the issue or at least the issue doesn't extend past this site..
    Me too. This is the slowest of the bunch and always has been.
    Every living thing is a GMO.

  20. #20
    Senior Member Pistard's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Columbia County , NY.
    My Bikes
    2011 Jamis Endura, 1977 Peugeot A08, 1973 Mercier 200
    Posts
    387
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Works fine at home, atrocious at work....

  21. #21
    What??? Only 2 wheels? jimmuller's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Boston-ish, MA
    My Bikes
    '73 Raleigh Carlton Gran Sport, '72 Peugeot UO-8, '82 Peugeot TH8, '87 Bianchi Brava, '76? Masi Grand Criterium, '72 Bertin C32, '87 Centurion Ironman Expert, '74 Motobecane Champion Team, and lots of uncertainty on some
    Posts
    6,181
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Whenever I start running slow I blame it on the bike.
    Real cyclists use toe clips.
    jimmuller

  22. #22
    Time for a change. stapfam's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    6 miles inland from the coast of Sussex, in the South East of England
    My Bikes
    Dale MT2000. Bianchi FS920 Kona Explosif. Giant TCR C. Boreas Ignis. Pinarello Fp Uno.
    Posts
    19,915
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just changed my computer to something more up to date. XP and 750 Mg of ram was causing me problems on speed on everything. 16Gb of ram has cured all my lack of speed and I think that is due to the programmes I have used with no apparent problems for years- have been modified- changed- Messed up--to require more that they did 7 years ago.

    But if I do notice any slowness in BF- I get it on all the sites aswell. Put it down to Broad band slowing down due to the number of users in my area.
    How long was I in the army? Five foot seven.


    Spike Milligan

  23. #23
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    My Bikes
    2007 Trek Navigator 3.0 2008 Specialized Sequoia Elite
    Posts
    64
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Always seem to be hesitant , sometimes I clear it off , reclick and it comes right up
    OS is Windows 7, FWIW

  24. #24
    Senior Member Gravity Aided's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    2,549
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iffy at times , and I'm usually up
    at 4 in the morning when
    band traffic is slow .
    Could be my recalcitrant computer , though.

  25. #25
    Watching and waiting. jethro56's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mattoon,Ill
    My Bikes
    Trek 7300 Giant Sedona E-Bike Trek Madone 4.5 Surly Cross Check
    Posts
    1,977
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    My guess it's their database server. If you notice the forum pages come up fairly well. But when you drill down into a thread it's much slower. I don't think it's a concurrent connections issue as that will be more traffic specific. I think they need to archive the old posts to make the database more responsive. Put them on a separate server or just delete them.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •