Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Foo Off-Topic chit chat with no general subject.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-24-06, 04:20 PM   #1
phantomcow2
la vache fantôme
Thread Starter
 
phantomcow2's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NH
Bikes:
Posts: 6,266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Movies not displaying, but everything else is?

So I am trying to project a video from a laptop to my television. I got an S video cable that goes from laptop to TV, all seemed to be okay. Everything I do on the laptop is being displayed on the television until...
I try to use windows media to play a movie. THe movie is playing and being displayed on the laptop. However on TV, the onlu thing I see is the normal windows media interface. Where a movie would typically be displayed, it is simply black.
I tried it with another movie playing application besides windows media, same thing. Just black screen where movie would be. But I can go online, click the start menu, do whatever, and it displays right on the TV okay.

Can anybody tell me why this is?
__________________
C://dos
C://dos.run
run.dos.run
phantomcow2 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-06, 04:29 PM   #2
Poppaspoke
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Bikes: LeMond Zurich
Posts: 604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Try going to your control panel, double click on display, then
open the settings tab.
You should see a listing of monitors hooked to your laptop. See if you
can make your external monitor your main or equal display for the laptop.
good luck!
__________________
I’m not familiar precisely with exactly what I said, but I stand by what I said whatever it was.
Poppaspoke is offline   Reply With Quote
Old 09-24-06, 10:33 PM   #3
DannoXYZ 
Senior Member
 
DannoXYZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Saratoga, CA
Bikes:
Posts: 11,600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by phantomcow2
So I am trying to project a video from a laptop to my television. I got an S video cable that goes from laptop to TV, all seemed to be okay. Everything I do on the laptop is being displayed on the television until...
I try to use windows media to play a movie. THe movie is playing and being displayed on the laptop. However on TV, the onlu thing I see is the normal windows media interface. Where a movie would typically be displayed, it is simply black....

Can anybody tell me why this is?
So you're saying that EVERYTHING UP TO the movie-players work OK? Like you can see the desktop & icons and windows and stuff just fine? Most likely your movie-players are using DirectX overlays that bypasses the frame-buffer used for the S-video outputs. To disable the overlays, go to ControlPanels -> Displays -> Settings -> Advanced -> Troubleshooting.

In the HardwareAcceleration, turn it down one click at a time towards the NONE end. Hit Apply, and start up the movie-player. If no display still, turn down it another click. Depending upon the video hardware, sometimes you need to turn it all the way down to NONE for the S-video outputs to work.
DannoXYZ is offline   Reply With Quote
Old 09-24-06, 11:50 PM   #4
iamlucky13
Footballus vita est
 
iamlucky13's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Portland, OR
Bikes: Trek 4500, Kona Dawg
Posts: 2,118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hmmm...I've seen this before, but I can't think what the problem actually was. I think when I switched from using the S-video input to using a regular RGB monitor cable the problem went away, but that wasn't the root cause of it.
__________________
"The internet is a place where absolutely nothing happens. You need to take advantage of that." ~ Strong Bad
iamlucky13 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 10:30 AM.