Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member dauphin's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    California
    Posts
    2,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    iTunes briefly scrambles sound?

    A few days ago I noticed itunes occasionally garbling the sound of a song for a few seconds..and then it clears up. It doesn't do it all the time...just every now and then. It does it whether I am on a dial up connection or whether I am using my dsl or wireless connection. At first, I thought it might be the dial up that I have to use sometimes during the day. My system seems to be spyware and virus free and it is scanned regularly. Anyone else have this problem and maybe a solution? Btw, it is a pc that is running the latest version of itunes.

  2. #2
    another cat...FAB! stevesurf's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    1st star to the right...
    My Bikes
    Merlin Ti Build, Trek Y-50, Bianchi Titanium Build, Custom Cuevas Road bike
    Posts
    1,469
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have you tried...
    edit - preferences - advanced - streaming buffer size = large

  3. #3
    Senior Member dauphin's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    California
    Posts
    2,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    just changed it from medium to large...giving that a try

  4. #4
    Gorntastic! v1k1ng1001's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    United States of Mexico
    Posts
    3,428
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    have you tried deleting itunes and installing something that works?

  5. #5
    Mr. Maximan1 maximan1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Anaheim and Fullerton (SoCal)
    My Bikes
    Puch Superleicht, Nishiki moutain project, Trek 2300 carbon composite
    Posts
    1,301
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How about file>settings and uncheck "garble sound"

    No but really, mine does that too. Next update should fix that.

  6. #6
    Seņior Member ItsJustMe's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Michigan
    My Bikes
    Windsor Fens, Giant Seek 0 (2014, Alfine 8 + discs)
    Posts
    11,571
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Could be an interrupt issue. My machine stops servicing interrupts when the fan speed for the CPU changes; it's idiotic but it doesn't bother me that much. It does cause the sound to stutter. It always happens as the fan speed is changing.
    Work: the 8 hours that separates bike rides.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    998
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I wonder if this would happen with the Thinstalled version of iTunes available from www.thindownload.com.

    The advantage of the Thinstalled version is that it requires -zero- installing, just run the executable. Of course, the caveat on nonsigned executables always applies, so proceed with caution.

  8. #8
    Senior Member dauphin's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    California
    Posts
    2,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    at first I thought this was something to do with my internet connection, but it doe it whether I am connected or not. I also only does it at the beginning of a song and only periodically. One song will switch to the next and the new song will stutter for a few seconds before playing properly. Right now I am playing my ipod through itunes and the computer to see if it happens there as well.

  9. #9
    Senior Member dauphin's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    California
    Posts
    2,993
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wow..as I was typing that...it did the same thing...the ipod does not do the same thing when playing on it's own.

  10. #10
    ★ ★ ★
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,068
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    that happened on my old computer. i think it has to do with processor speed.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •