Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Foo Off-Topic chit chat with no general subject.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-11, 03:40 AM   #1
RubenX 
Look! My Spine!
Thread Starter
 
RubenX's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Kissimmee, FL
Bikes:
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
My DNS is acting up...

I changed internet providers and got great deal by upgrading old 10mbps to wooping 40mbps for the same price....but, DNS is acting up and about 30% of the time gives me a "server not found" error.

I thought it was the provider's servers acting up so I changed to google's public DNS servers (the 8.8.8.8 & 8.8.4.4) but it does the exact same thing.

Is quite strage... refresh a page in foo and it works, open a post 2 seconds later and "cant find bikeforums...yada yada", refresh 2 seconds later and it works.

Any ideas?
__________________
"Hoy es un dia normal, pero yo voy a hacerlo intenso" ~ Juanes
RubenX is offline   Reply With Quote
Old 12-03-11, 06:27 AM   #2
AEO
Senior Member
 
AEO's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: A Coffin Called Earth. or Toronto, ON
Bikes: Bianchi, Miyata, Dahon, Rossin
Posts: 12,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
/flushdns

clear history
__________________
Food for thought: if you aren't dead by 2050, you and your entire family will be within a few years from starvation. Now that is a cruel gift to leave for your offspring. ;)
http://sanfrancisco.ibtimes.com/arti...ger-photos.htm
AEO is offline   Reply With Quote
Old 12-03-11, 08:54 AM   #3
somedood
Senior Member
 
somedood's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: UT
Bikes: Ibex Xray
Posts: 398
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Are you getting any packet loss? DNS is usually UDP so if you are getting packet loss the reply may never be heard. i.e. if you do:

ping google.com -t

and then ctrl+break after like 20 what percent of packets are lost?
somedood is offline   Reply With Quote
Old 12-03-11, 12:57 PM   #4
RubenX 
Look! My Spine!
Thread Starter
 
RubenX's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Kissimmee, FL
Bikes:
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
I had forgotten about those, silly me. There seemed to be a packet loss of 6%. I flushed dns and now have 0% packet loss. I'll browse a bit to see of problem continues or goes away.
__________________
"Hoy es un dia normal, pero yo voy a hacerlo intenso" ~ Juanes
RubenX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 10:45 PM.