Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Forum Suggestions & User Assistance Have a suggestion for the forums? Need help with the Forums? Post here.

User Tag List

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-02-16, 01:16 PM   #1
IBobi
Administrator
Thread Starter
 
IBobi's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Bikes: 2007 Gary Fisher Marlin
Posts: 223
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
OLD, CLOSED Issues with June software update

Use this thread to report tech issues with the software update.
IBobi is offline  
Old 06-02-16, 09:27 PM   #2
joewein
Senior Member
 
joewein's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tokyo, Japan
Bikes: Elephant Bikes National Forest Explorer, Bike Friday Pocket Rocket
Posts: 310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
I am getting email notifications of thread postings that contain links to beta.bikeforums.net instead of www.bikeforums.net. If I click on those links I get prompted to log in with user name and password.

I presume this is from testing the new version on perhaps a different server, correct?
joewein is offline  
Old 06-07-16, 05:41 AM   #3
okane
Senior Member
 
okane's Avatar
 
Join Date: May 2009
Bikes:
Posts: 901
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Software update........ugh

For me, BF now loads so slowly I often just quit waiting for pages to load I give up and go elsewhere. For me, I cringe at software updates as they almost always make sites more difficult to use.
okane is offline  
Old 06-07-16, 02:26 PM   #4
no1mad
Thunder Whisperer
 
no1mad's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: NE OK
Bikes: '06 Kona Smoke
Posts: 8,804
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 207 Post(s)
Quote:
Originally Posted by okane View Post
For me, BF now loads so slowly I often just quit waiting for pages to load I give up and go elsewhere. For me, I cringe at software updates as they almost always make sites more difficult to use.
Um, the 'update' hasn't gone live yet...
__________________
Community guidelines
no1mad is offline  
Old 06-07-16, 06:59 PM   #5
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
Quote:
Originally Posted by okane View Post
For me, BF now loads so slowly I often just quit waiting for pages to load I give up and go elsewhere. For me, I cringe at software updates as they almost always make sites more difficult to use.
Clear your cache, run scans, download Chicken Soup for the CPU? What are you using?
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.
Rollfast is offline  
Old 06-08-16, 05:30 PM   #6
CliffordK 
Senior Member
 
CliffordK's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Eugene, Oregon, USA
Bikes:
Posts: 11,092
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1526 Post(s)
I thought I'd poke around the "beta" site a bit.

It does have a bit of a harsher look to it. But I do kind of like the black and white and high contrast.

Improved:
  • Extended ASCII characters (degree symbol, special quotes, etc) not crashing the editor preview

BUGS:
  • Text based emoticons not showing up in the editor. : bike: : bike2: etc
  • : foo: emoticon, does it mean anything?
  • Manage Attachments from advanced editor, still does not give access to old attachments.
  • No uploading of GIFS
CliffordK is online now  
Old 06-08-16, 05:36 PM   #7
Darth Lefty 
Disco Infiltrator
 
Darth Lefty's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Orangevale CA
Bikes: '76 Paramount, 02 Hardrock, '98 C'Dale XR800, '04 Burley Samba, '15 Priority Classic
Posts: 6,280
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 328 Post(s)
I tried the demo and the first thing I did when I got there was hit the "new posts" link. I immediately noticed that most of the content was missing. I figured this was because it was a demo.
__________________
Genesis 49:16-17
"Christmas is supposed to bring people together, not blow them apart!"
Darth Lefty is offline  
Old 06-08-16, 06:05 PM   #8
ibrshao
Administrator
 
Join Date: Jul 2013
Bikes:
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Quote:
Originally Posted by CliffordK View Post
I thought I'd poke around the "beta" site a bit.

It does have a bit of a harsher look to it. But I do kind of like the black and white and high contrast.

Improved:
  • Extended ASCII characters (degree symbol, special quotes, etc) not crashing the editor preview

BUGS:
  • Text based emoticons not showing up in the editor. : bike: : bike2: etc
  • : foo: emoticon, does it mean anything?
  • Manage Attachments from advanced editor, still does not give access to old attachments.
  • No uploading of GIFS
Thanks for the bug reports. So just to make sure, all the bugs you listed were actions that you could perform before the update?
ibrshao is offline  
Old 06-08-16, 06:19 PM   #9
CliffordK 
Senior Member
 
CliffordK's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Eugene, Oregon, USA
Bikes:
Posts: 11,092
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1526 Post(s)
Quote:
Originally Posted by ibrshao View Post
Thanks for the bug reports. So just to make sure, all the bugs you listed were actions that you could perform before the update?
Notes above concerning editing a test post using:

http://beta.bikeforums.net/
CliffordK is online now  
Old 06-08-16, 06:33 PM   #10
ibrshao
Administrator
 
Join Date: Jul 2013
Bikes:
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Quote:
Originally Posted by CliffordK View Post
Notes above concerning editing a test post using:

http://beta.bikeforums.net/
What I mean is are these actions that you know to have been possible on the site before and now can't perform on the beta?
ibrshao is offline  
Old 06-08-16, 07:10 PM   #11
CliffordK 
Senior Member
 
CliffordK's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Eugene, Oregon, USA
Bikes:
Posts: 11,092
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1526 Post(s)
  1. Extended ASCII. Now working in Beta.
    This had worked several months ago, but now causes the advanced editor to give a blank screen with the current system (pre-upgrade)
  2. Text emoticons : bike:, etc, work with the current system, but don't appear to be viewable with the beta editor.
  3. : foo: showed up in emoticons with the current system (pre-upgrade) a couple of months ago. I'm not quite sure what it represents, or if there was something before it.
  4. Uploading GIFS worked previously. They were blocked with an upgrade a month or so ago.
  5. Managing old attachments. (advanced editor).
    Worked several months ago, but was changed with the upgrade a month or two ago.

This is what the ManageAttachments screen looked like previously.


In the current version, the difference between the old ManageAttachments and the current ManageAttachments is:

Current ManageAttachments
http://www.bikeforums.net/newattachment.php?values[t]=xxxxxxx&contenttypeid=1&poststarttime=yyyyyyyyyy&posthash=zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Previous ManageAttachments
http://www.bikeforums.net/newattachment.php?do=assetmanager&values[t]=xxxxxxx&contenttypeid=1&poststarttime=yyyyyyyyyy&posthash=zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz&insertinline=1
The ManageAttachment screen giving access to the old attachments doesn't seem to work at all under the Beta version.
Attached Images
File Type: jpg ManageAttachments.jpg (95.1 KB, 17 views)

Last edited by CliffordK; 06-08-16 at 07:15 PM.
CliffordK is online now  
Old 06-08-16, 08:54 PM   #12
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
I see the latest news and I stand corrected. I've been huffing and puffing on my bike for the last three hours, think I'll take a nap soon.
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.

Last edited by Rollfast; 06-08-16 at 08:57 PM.
Rollfast is offline  
Old 06-08-16, 09:24 PM   #13
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
Login is still not secure, I just cannot do that.
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.
Rollfast is offline  
Old 06-09-16, 11:16 AM   #14
IBxAnders
Administrator
 
IBxAnders's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Los Angeles, CA
Bikes: Peugeot 87
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thank you for testing and reporting.

Tech updated the similes
IBxAnders is offline  
Old 06-09-16, 02:37 PM   #15
f4rrest 
Farmer tan
 
f4rrest's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Burbank, CA
Bikes: Allez, SuperSix Evo
Posts: 3,182
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 259 Post(s)
Omg, the bug that deletes posts when you click edit on Android mobile theme is fixed. Thanks.

Overall a huge improvement on mobile usability. Roll it out already!
f4rrest is offline  
Old 06-09-16, 04:38 PM   #16
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
Since I'm not going to log in to an insecure site, some platform details or screen shots would be nice.

Are we still using vB or something else?
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.
Rollfast is offline  
Old 06-09-16, 04:39 PM   #17
IBxAnders
Administrator
 
IBxAnders's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Los Angeles, CA
Bikes: Peugeot 87
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Rollfast View Post
Since I'm not going to log in to an insecure site, some platform details or screen shots would be nice.

Are we still using vB or something else?
But, you are posting this reply - meaning that you logged in without HTTPS on Bikeforums.net already.
IBxAnders is offline  
Old 06-09-16, 05:32 PM   #18
no1mad
Thunder Whisperer
 
no1mad's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: NE OK
Bikes: '06 Kona Smoke
Posts: 8,804
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 207 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Rollfast View Post
Since I'm not going to log in to an insecure site, some platform details or screen shots would be nice.

Are we still using vB or something else?
Still vB.
__________________
Community guidelines
no1mad is offline  
Old 06-09-16, 05:43 PM   #19
hotbike
Senior Member
 
hotbike's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Long Island, New York
Bikes: a lowrider BMX, a mountain bike, a faired recumbent, and a loaded touring bike
Posts: 2,921
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
My post disappeared, with a message saying "
hotbike is offline  
Old 06-09-16, 05:56 PM   #20
IBxAnders
Administrator
 
IBxAnders's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Los Angeles, CA
Bikes: Peugeot 87
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Quote:
Originally Posted by hotbike View Post
My post disappeared, with a message saying "
What did it say?
IBxAnders is offline  
Old 06-09-16, 07:58 PM   #21
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
Quote:
Originally Posted by IBxAnders View Post
But, you are posting this reply - meaning that you logged in without HTTPS on Bikeforums.net already.
No, I'm not using beta. I don't log in to an insecure server. IE warns me of this with the beta email updates I never subscribed to. And if that weren't so I would be logging in from the site instead of IE. For that matter, I receive my normal updates on Sunday or so, once a week.

And PITY. I was really hoping for XenForo. The CABE is so much better for converting.
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.

Last edited by Rollfast; 06-09-16 at 08:02 PM.
Rollfast is offline  
Old 06-09-16, 10:37 PM   #22
stardognine
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Lake Erie
Bikes: '82/3 Trek 412
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by f4rrest View Post
Omg, the bug that deletes posts when you click edit on Android mobile theme is fixed. Thanks.

Overall a huge improvement on mobile usability. Roll it out already!
Speak for yourself. On my Windows 10 Mobile phone, I can't log in, because the screen loses the second box when I bring up the onscreen keyboard, meaning the two boxes for username & password. I fully realize this won't be your top priority, lol, just thought it worth mentioning. BTW, thanks for the upgrade.
stardognine is offline  
Old 06-09-16, 10:47 PM   #23
Rollfast
What happened?
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes:
Posts: 3,734
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 218 Post(s)
I realize that we're aiming for as close to full compatibility as we can get with this but even with no usage of mobile devices I'd rather use Android, not a huge fan of Windows 10 and it's supposed cross-device capabilities...and their Mail is almost as much of a mess as the new browser. Still using and fighting to keep 7.

The reason you can't log in, does it have to do with the security issue of the insecure server login for the demo?

When we were the test subjects for the then new vB4 there were a lot of glitches to iron out, if you would look for Tom's sticky on the subject. This time around I'm letting you all work out the beta and it would have to be much better than Windows 10. It's been a very rough month or I'd offer more peer support...heat got me bad yesterday.
__________________
It is finally snowing, now the cat's food freezes.
Rollfast is offline  
Old 06-10-16, 12:05 AM   #24
no1mad
Thunder Whisperer
 
no1mad's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: NE OK
Bikes: '06 Kona Smoke
Posts: 8,804
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 207 Post(s)
Quote:
Originally Posted by stardognine View Post
Speak for yourself. On my Windows 10 Mobile phone, I can't log in, because the screen loses the second box when I bring up the onscreen keyboard, meaning the two boxes for username & password. I fully realize this won't be your top priority, lol, just thought it worth mentioning. BTW, thanks for the upgrade.
Quote:
Originally Posted by Rollfast View Post
The reason you can't log in, does it have to do with the security issue of the insecure server login for the demo?
They can't log in because the onscreen keyboard blocks the password field.
__________________
Community guidelines
no1mad is offline  
Old 06-10-16, 05:14 AM   #25
okane
Senior Member
 
okane's Avatar
 
Join Date: May 2009
Bikes:
Posts: 901
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Quote:
Originally Posted by no1mad View Post
Um, the 'update' hasn't gone live yet...
Started happening about 2 weeks ago.



Quote:
Originally Posted by Rollfast View Post
Clear your cache, run scans, download Chicken Soup for the CPU? What are you using?
Did scan, deleted cache, no change... What isChicken Soup for the CPU? All I found were food recipes and book titles. Using IE

I don't have any "speed"issues on 2 other bike related sites I frequent.

Last edited by okane; 06-10-16 at 05:18 AM.
okane is offline  
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 06:44 PM.