Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Wierd noise coming from my cateye computer ???

    Hi guys,

    I just installed a cateye astrale on my road bike, and I've noticed that when the magnet goes past either sensor, there's a slight beeping noise. Its as if the switch (or whatever is inside the sensor) makes an audible noise whenever the magnet passes. I've checked my enduro, and I haven't noticed any noises coming from that sensor. Has anyone ever encountered this? The readings seem to work fine, but at slow speeds, hearing a bunch of beeping can be kind of annoying. Thanks

    Henry

  2. #2
    I am a lonely visitor RegularGuy's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Where even Richard Nixon has got soul
    My Bikes
    Michelle Pfieffer, the Carbon Fiber Wonder Bike: A Kestrel 200 SCI Repainted in glorious mango; Old Paintless, A Litespeed Obed; The Bike With No Name: A Bianchi Eros; RegularBike: A Parkpre Comp Ltd rebuilt as a singlespeed.
    Posts
    2,630
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's normal.

    When the magnet passes the sensor it trips a little switch. The Cateye Astrale makes that noise more than any other computer I've encountered. I notice it more when the bike is on the stand than on the road.

    To my ear it is more of a click than a beep.
    Religion is a good thing for good people and a bad thing for bad people. --H. Richard Niebuhr

  3. #3
    Banned.
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    616
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I think it's a feature of the product. You can tell immediately whether the magnet's being detected when setting up or doing trouble shooting.

    It doesn't bother me. I kind of like it, now.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the replies guys. I just thought it was wierd since my cateye enduro didn't make the same noise.

  5. #5
    Advertise here! Chuvak's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Brooklyn, NY
    My Bikes
    2002 Allez A1xx SE
    Posts
    981
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No, do not listen to them! There is a cat hidden inside! Set him Free! J/K

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    North Carolina
    Posts
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LOL! I looked down two days ago and my cateye said that I was going 128mph! I'm improving quickly but I had no idea I was getting THAT good!

    It went as high as 170 and as low as 2mph while I kepted a pretty steady speed.
    No one cares how much you know, until they know how much you care - Jeff Keller

  7. #7
    Advertise here! Chuvak's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Brooklyn, NY
    My Bikes
    2002 Allez A1xx SE
    Posts
    981
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That's what happens when cats go bad

  8. #8
    Senior Member mindbogger's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    933
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    My Velo 2 (low end) also makes that noise...though it was strange but i guess its not.
    00' Cannondale R1000
    01' Devinci Chilipepper

    When sh*t hits the fan, everything I'm not, made me everything I am.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •