Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

General Cycling Discussion Have a cycling related question or comment that doesn't fit in one of the other specialty forums? Drop on in and post in here! When possible, please select the forum above that most fits your post!

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-02, 12:53 PM   #1
surreal
Senior Member
Thread Starter
 
surreal's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: NJ
Bikes:
Posts: 3,084
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
bike computer woes

ok, i havent been riding long, and 2 monmths ago i bought myself a specialized comp bike computer, b/c it seemed like fun. i was all about the computer, and found the info it provided to be very valuable to my growth as a rider.

problem is, the other day, the thing started going on the fritz. it wasnt registering any kinda mph or showing that any distance was being covered, it spent lots of time reading grossly improper speeds (like, staying steady at .7 mph while i rode half a mile at around what i'd assume to be 10-15 mph.) basically, overnight, it had become useless. i brought it into the shop where i bought it, and they swore they'd fix it. when i teturned, they said it was fixed, and it did work (seemingly) correctly for maybe half a city block. then, it went on the fritz again. worse, they seem to have broken one of the buttons...not totally broken, but very loose and um yeah, it's really kinda broken b/c it doesnt always "realize" that i'm pressing it.

what would y'all do? should i try to get it replaced by the dealer? should i just say to **** with it and buy something different? it's no fun when you spend $40 on something and only get 2 months/350 miles out of it. for those of you recomending that i just get something different, what do you recomend for commuting/light trails/do-it-all biking? i'm looking at the cateye astrale, but am totally open to suggestion.

tia,
-rob
surreal is offline   Reply With Quote
Old 05-12-02, 02:04 PM   #2
John E
feros ferio
 
John E's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: www.ci.encinitas.ca.us
Bikes: 1959 Capo; 1980 Peugeot PKN-10; 1981 Bianchi; 1988 Schwinn KOM-10;
Posts: 16,823
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Try replacing the battery and cleaning the battery and computer body electrical contacts. Also, carefully inspect the mounting position of the magnet and sensor. If it still acts "fritzy," take it back to the shop and ask them to diagnose and replace it.
__________________
"Early to bed, early to rise. Work like hell, and advertise." -- George Stahlman
Capo [dschaw'-poe]: 1959 Modell Campagnolo, S/N 40324; 1960 Sieger, S/N 42624
Peugeot: 1970 UO-8, S/N 0010468
Bianchi: 1981 Campione d'Italia, S/N 1.M9914
Schwinn: 1988 Project KOM-10, S/N F804069
John E is offline   Reply With Quote
Old 05-12-02, 09:05 PM   #3
surreal
Senior Member
Thread Starter
 
surreal's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: NJ
Bikes:
Posts: 3,084
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
thanks, john, i'll try that...=)

-rob
surreal is offline   Reply With Quote
Old 05-13-02, 05:59 AM   #4
RiPHRaPH
Don't Believe the Hype
 
RiPHRaPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: chicagoland area
Bikes: 1999 Steelman SR525, 2002 Lightspeed Ultimate, 1988 Trek 830, 2008 Scott Addict
Posts: 2,585
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
i have an astrale, and sometimes the same thing happens to it. especially after a rain/drizzle. mine always seems to be the contacts between then computer and the contacts. although sometimes i've found that the sensor on the rear wheel gets dirt on it....
RiPHRaPH is offline   Reply With Quote
Old 05-13-02, 04:17 PM   #5
orguasch
riding a Pinarello Prince
 
orguasch's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Downtown Toronto,Canada
Bikes: Pinarello, Prince and an FP5
Posts: 2,409
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
well you're not alone on that one although I have a different Bike computer its a Cateye CCHB100, its acting like that after about 15,000 KM so planning to buy a new Computer for my bike, well I have use this one for over two years now
__________________
"Racso", the well oiled machine;)
orguasch is offline   Reply With Quote
Old 05-13-02, 11:45 PM   #6
surreal
Senior Member
Thread Starter
 
surreal's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: NJ
Bikes:
Posts: 3,084
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
update:

the computer is very dead, and seemingly shall remain so forever. ah, well. a lesson learned, and some $$$ wasted. has anyone else had similar problems with a specialized computer so quickly? it sucks b/c my gf bought a similar one by the same manufacturer, and now i'm worried about hers, too.

part of me thinks i dont even "need" a computer, but i thought it was pretty useful. i'll give it a week without it, and see how i feel.

-rob
surreal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 03:59 AM.