Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    brake avid elixir 5

    halo.. i have problem with my new brake..
    this is my first hydraulic brakes..
    the first day the brake is ok..
    but the second day.. the brake begin to produce sound.. like "eeekkk ekkk ekkk".
    even without braking (brake-off)...
    why?
    can anyone help me?

  2. #2
    Old School Rad mtnbiker66's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    The old Mountains
    My Bikes
    Blur LT
    Posts
    8,212
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mine did the same thing. You just need to back off the caliper mounting bolts,squeeze the lever and retighten. No biggie.
    Like a circus monkey on a stolen Harley......

  3. #3
    I have senior moments... bikinfool's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Woodside, CA
    My Bikes
    Many
    Posts
    2,153
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check caliper alignment and the rotor for true...

    Does this happen only after taking on and off your wheel? Might be how you tighten your quick release up...
    suum quique
    Mountain bikes: Santa Cruz Hecklers (99, 02, 07), Santa Cruz Nomad, Moots YBB, Trek OCLV Pro Issue, American Breezer
    Road bikes: TST, Trek 2300 (Carbon/Alum)

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok thanks..
    i try to take off the wheel and put it back and after that i ll adjust the mounting bolt..

    i think maybe because the brake is new..and the brake pad is still thick ..thats why it touch the rotor...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •