Advertise on Bikeforums.net



User Tag List

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 57
  1. #26
    VeloSIRraptor
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    4,277
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by carleton View Post
    On a related note:

    About 2 years ago I saw a GoPro type video of a guy in a scratch local race. The cool thing was that the video had an overlay of the data from his power meter.
    ...
    If I ever decide that the benefits would be worth the time investment, I'd make them myself - but I didn't see it for RRs/crits last year - maybe since track races are shorter, maybe this winter?
    Eh - we'll see.
    Quote Originally Posted by shovelhd View Post
    If it comes down to a field sprint, you probably won't win, so don't let it.

  2. #27
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    And in a related topic it looks like Chevy will be offering the data recording/playback with telemetry on the 2015 Stingray
    http://online.wsj.com/news/articles/...DDLE_Video_Top
    so the thing looks like it has hit mainstream. They mention voice recording too so you will have to watch your language and I suspect the insurance companies will ask for the recording along with the claim.

  3. #28
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I am sure there is somewhere out there where i could get a bigger pool of people to help me with this- but since this is the only forum i frequent... ill start here.

    i am having issues with the "Find Intervals" function on my SRM files.. other files with power data from 2 bikes with Stages meters collected with Garmin are not having issues.. i cant get any intervals to show..

    anyone know what im doing wrong?

  4. #29
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adding a bit more info to this- hoping for some help while i search elsewhere on the web for the answer...

    so my issue is only on SRM files from an Ergo-
    I can use the "find peak intervals" function
    the "find best intervals" function is not working
    both functions work properly on all my other files (all garmin/Stages)

    Thanks

  5. #30
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I've found that the Golden Cheetah developers to be really approachable. I ID'd a bug a couple of years ago and a developer from Germany worked with me via email to get it sorted out.

    https://groups.google.com/forum/#!fo...-cheetah-users

  6. #31
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Quinn8it View Post
    adding a bit more info to this- hoping for some help while i search elsewhere on the web for the answer...

    so my issue is only on SRM files from an Ergo-
    I can use the "find peak intervals" function
    the "find best intervals" function is not working
    both functions work properly on all my other files (all garmin/Stages)

    Thanks
    OH! I think I know what might be happening.

    Because you are on an ergo, your front wheel isn't turning. This means that you aren't registering any distance traveled. This may also be registering as time not elapsing either. Not sure. I know that when I home-trainer efforts on the track bike using the SRM, when I download the file into SRM software, I have to lower the threshold for it to accept data. The default is something like 5 minutes or something like that. Put it to 0.

    I'm writing from memory, sorry to be imprecise.

  7. #32
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by carleton View Post
    OH! I think I know what might be happening.

    Because you are on an ergo, your front wheel isn't turning. This means that you aren't registering any distance traveled. This may also be registering as time not elapsing either. Not sure. I know that when I home-trainer efforts on the track bike using the SRM, when I download the file into SRM software, I have to lower the threshold for it to accept data. The default is something like 5 minutes or something like that. Put it to 0.

    I'm writing from memory, sorry to be imprecise.
    i think you are on to something…

    i am using a Mac at home- so i don't have the SRM software installed… and i think my PC at work with the SRM software took a dive into the crapper yesterday.. so i may not be able to play with that..
    i originally had it set up to 0- ill have to confirm that it still is..

    thanks Carleton

  8. #33
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Santa Ana
    My Bikes
    Fuji Elite, 3Rensho track, Trek Madone 6.9, Specialized MTB, GT MTB, Cannondale Cad3 fixie
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kind of off topic, but what is your erg setup? I am thinking of setting one up and would appreciate any information.

    John

  9. #34
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  10. #35
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Quinn8it View Post
    Have you considered mounting the SRM speed sensor to that wheel in order to get a complete data set (speed, cadence, and power) in the file?

  11. #36
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by carleton View Post
    Have you considered mounting the SRM speed sensor to that wheel in order to get a complete data set (speed, cadence, and power) in the file?
    Yeh- I've played around with it. Just need a spacer to get the sensor in position, and I need to go into the SRM software and program the wheel size to something Tiny.. That wheel spins at 75mph+ on a hard jump!

  12. #37
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Quinn8it View Post
    Yeh- I've played around with it. Just need a spacer to get the sensor in position, and I need to go into the SRM software and program the wheel size to something Tiny.. That wheel spins at 75mph+ on a hard jump!
    Or you can just ignore the speed data. In Golden Cheetah, you may be able to go into that tab that shows the data records and just delete the Speed column from files from the erg files so it doesn't throw off your stats.

  13. #38
    JMR
    JMR is offline
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    252
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Dalai View Post
    Thanks for posting this. Had just got back from Europe so didn't race that one, but this is my local indoor track I normally race Tuesday nights and on searching through his videos found one I'm in...

    Was in a short lived two man break at the 9min mark but it unfortunately didn't stick. My mate Cam was up the track in the final laps so I soft pedaled when on the front but also in the end I should have moved up earlier as gaps opened and I was too far back; made up heaps of ground but only came in 5th. I'm in the red skinsuit and running a disc.

    Is this at DISC Dalai?

    The guy that won that race (Chris Hickey) is up here in Brisbane now.

    Are you going to Nationals in March?

    JMR

  14. #39
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Australia
    Posts
    1,422
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Footage is at DISC JMR. Chris being up in Brisbane explains why I haven't seen him in a while...

    I will be racing the Nationals - pursuit and scratch. You?
    http://climbinglama.blogspot.com.au

  15. #40
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Santa Ana
    My Bikes
    Fuji Elite, 3Rensho track, Trek Madone 6.9, Specialized MTB, GT MTB, Cannondale Cad3 fixie
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Very nice! Do you just use the wheel for drag, or is there something I can't see that adds resistance?

  16. #41
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by rensho3 View Post
    Very nice! Do you just use the wheel for drag, or is there something I can't see that adds resistance?
    The wheel has fan blades to create wind resistance.
    the Double Drivetrain gets the wheel spinning at 2-3x normal speed. I've clocked it a near 100mph. The power curve is really realistic. The beat feeling resistance trainer I've ever used.

  17. #42
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Santa Ana
    My Bikes
    Fuji Elite, 3Rensho track, Trek Madone 6.9, Specialized MTB, GT MTB, Cannondale Cad3 fixie
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks. Wish I could afford the $2500 Predator wants for one. Heavy Sigh!

  18. #43
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    LI, NY
    My Bikes
    A little of each
    Posts
    312
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    My knowledge and usage of power for training is pretty basic. For those who are deeper into it, are you able to see your torque values? I'm guessing that would be torque at the crank and not the hub, right? What kind of max torque values would a cat 2 sprinter expect to see?

  19. #44
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by MarkWW View Post
    My knowledge and usage of power for training is pretty basic. For those who are deeper into it, are you able to see your torque values? I'm guessing that would be torque at the crank and not the hub, right? What kind of max torque values would a cat 2 sprinter expect to see?
    It's hard to answer. Just like Power, Torque is directly related to a rider's body weight. A 250lb guy pressing his left foot on a crank arm produces more torque than a 175lb guy. The resulting power will also be different...but they can have the exact same acceleration and top speed.

    Maybe look for Torque/Kg just like people look for Watts/Kg as a way to compare different riders.

    Here is a chart made by Andy Coggan where he generalizes W/Kg over different time periods (5sec, 1min, 5min, Functional Threshold) to describe different categories of riders:



    Take it with a grain of salt. That table is no different that comparing Squat numbers and trying to extrapolate Flying 200M times from it.

  20. #45
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Based on 1min power that chart puts me right in the middle of cat-5

  21. #46
    Senior Member Quinn8it's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hollywood
    My Bikes
    Bianchi Pista, Bianchi Vigorelli
    Posts
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Quinn8it View Post
    adding a bit more info to this- hoping for some help while i search elsewhere on the web for the answer...

    so my issue is only on SRM files from an Ergo-
    I can use the "find peak intervals" function
    the "find best intervals" function is not working
    both functions work properly on all my other files (all garmin/Stages)

    Thanks
    so updating to the newest version of GC resolved this issue..

  22. #47
    Senior Member VanceMac's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Socal
    Posts
    4,163
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Did it resolve your cat 5 power?

  23. #48
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by VanceMac View Post
    Did it resolve your cat 5 power?
    Hahahaha! You guys are hilarious tonight!

  24. #49
    Elitist carleton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Portland, OR
    Posts
    10,854
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Does anyone here know how to make custom charts in Golden Cheetah?

    I'd like to plot acceleration using speed data. Is this possible?

  25. #50
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by carleton View Post
    Does anyone here know how to make custom charts in Golden Cheetah?

    I'd like to plot acceleration using speed data. Is this possible?
    How about plotting/viewing three variables at once? I'd like to see speed, time, and distance all displayed. I want to analyze 200m approaches, jumps, speeds, and fades. Tough to get accurate information when I'm jumping back and forth between "Time" and "Distance" Performance charts.

    -TC

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •