Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Triathlon Swim / Bike / Run your thing? Drop in our new triathlon forum for the latest in training & gear. From beginner to expert, and sprint to ironman.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-05, 01:51 PM   #1
ajm3
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Jax, FL
Bikes: Trek
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Questions about Polar s625x

I've had this thing for about 6 months. About a 2 weeks ago, it started giving me strange readings - HR=45 in cycling mode with 46mph and 98rpm - obviously not happening!! The HR cuts off for long periods if not the whole ride. When the HR doesn't work the speed and cadence will work, but occasionally report odd results. When using the run mode, it seems to work fine. I've just replaced the batteries in the cadence and speed sensors along with the HR chest strap. I don't think its electrical interference b/c I ride the same couple of routes all the time and only recently have had problems.

Has anyone else had similar problems? Could it be the battery in the watch (6 months into a 2 year battery)? Any solutions to changing those batteries other than sending to Polar? Any help is much appreciated. I spent too much $$$ on this thing to get something else!

Jim
ajm3 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-05, 02:08 PM   #2
powers2b
Listen to me
 
powers2b's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lexus Texas
Bikes:
Posts: 2,789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
It's either the battery or your magnetic personality.
My money is on the battery.
Enjoy
powers2b is offline   Reply With Quote
Old 03-10-05, 02:40 PM   #3
ZackJones
On Your Right
 
ZackJones's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Warner Robins, GA
Bikes:
Posts: 1,422
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
How about disabling everything but the HRM and testing it out and see how it acts. Assuming it works properly enable speed and test again, finally enable cadence and see what happens. I'm sorry to hear about your troubles. I recently picked up a 646SX but didn't get the optional cycling stuff.
__________________
"You never fail, you simply produce results. Learn from these" - Anonymous
ZackJones is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 04:53 AM.