Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Electronics, Lighting, & Gadgets
Reload this Page >

Wahoo Elemnt V2 - not synchronizing to phones (yes plural)

Notices
Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

Wahoo Elemnt V2 - not synchronizing to phones (yes plural)

Old 03-07-23, 08:44 PM
  #1  
Profoxcg
Full Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sunny South Florida
Posts: 283

Bikes: Specialized Tarmac SL7 / S-Works Crux / BMC Kaius 01

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked 0 Times in 0 Posts
Wahoo Elemnt V2 - not synchronizing to phones (yes plural)

Hello everyone,
I just switched from a garmin 1040 to a Wahoo Elemnt - I like the Wahool form factor and physical buttons.

The problem I am having is that after a ride, the ride will show on the Elemnt app, but when I touch on it to see the details, I am given a blank - white page. The only way that I have gotten around this is by uninstalling the app, and going through the whole process again. I reached out to support and they are worthless..

I have tried two phones, and the same thing happens. Has anyone else experienced this?
When the device works, it works great.
Profoxcg is offline  
Old 03-12-23, 08:42 AM
  #2  
bblair
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Columbus, Ohio
Posts: 530

Bikes: Lynskey R230, Trek 5200, 1975 Raleigh Pro, 1973 Falcon ,Trek T50 Tandem and a 1968 Paramount in progress.

Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 261 Post(s)
Liked 250 Times in 156 Posts
Do you have it configured to auto synch with other apps, such as RidewithGPS or Strava? Does that work?
Does the ride show on your Elemnt unit?
Maybe try not uninstall, but unlink, then relink the phone to Wahoo. See if that works.
bblair is offline  
Old 03-13-23, 03:08 PM
  #3  
Barry2 
LRP=HR
 
Join Date: Sep 2019
Location: SF Bay Area
Posts: 1,819

Bikes: Holdsworth 1979 Special, C-dale 1993 MT3000 Tandem & 1996 F700CAD3, Cervelo 2022 R5 & 2018 R3, JustGo Runt, Ridley Oval, Kickr Bike 8-)

Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 705 Post(s)
Liked 934 Times in 541 Posts
I've a similar issue.

My Wahoo ELEMNT BOLT V2 will sync to the App on my iPhone via Bluetooth, but refuses to sync via Wi-Fi.

Barry
Barry2 is offline  
Old 03-13-23, 04:57 PM
  #4  
Troul 
Senior Member
 
Troul's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Mich
Posts: 6,425

Bikes: RSO E-tire dropper fixie brifter

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked 2,317 Times in 1,552 Posts
Originally Posted by Barry2 View Post
I've a similar issue.

My Wahoo ELEMNT BOLT V2 will sync to the App on my iPhone via Bluetooth, but refuses to sync via Wi-Fi.

Barry
what frequency is your wifi set at? most only operate thru one set freq. & don't utilize all whats available.
__________________
-Oh Hey!
Troul is offline  
Old 03-13-23, 05:01 PM
  #5  
Barry2 
LRP=HR
 
Join Date: Sep 2019
Location: SF Bay Area
Posts: 1,819

Bikes: Holdsworth 1979 Special, C-dale 1993 MT3000 Tandem & 1996 F700CAD3, Cervelo 2022 R5 & 2018 R3, JustGo Runt, Ridley Oval, Kickr Bike 8-)

Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 705 Post(s)
Liked 934 Times in 541 Posts
Originally Posted by Troul View Post
what frequency is your wifi set at? most only operate thru one set freq. & don't utilize all whats available.
Most devices with embedded Wi-Fi like the Bolt only support 2.4GHz.
5GHz support is still quire rare.

Barry
Barry2 is offline  
Old 03-13-23, 05:09 PM
  #6  
Troul 
Senior Member
 
Troul's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Mich
Posts: 6,425

Bikes: RSO E-tire dropper fixie brifter

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked 2,317 Times in 1,552 Posts
Originally Posted by Barry2 View Post
Most devices with embedded Wi-Fi like the Bolt only support 2.4GHz.
5GHz support is still quire rare.

Barry
if your phone isn't using wifi with the correct freq. that the device requires, the app will not enable the device to handshake. turn off the data keeping wifi on using the right freq. & it should work.
__________________
-Oh Hey!
Troul is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.