Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Forum Suggestions & User Assistance Have a suggestion for the forums? Need help with the Forums? Post here.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-17, 06:46 PM   #1
FlamsteadHill
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Vermont
Bikes: Trek Domane SL5, Raleigh Venture 4.0, Ross Gran Tour II
Posts: 312
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 155 Post(s)
Constant traffic?

This is my first post, and I am trying my best not to be or sound judgmental.

I realize sites cost money to operate, and that money has to come from somewhere. Since it costs me nothing to join this site, obviously someone else is paying, and I might expect non-cash contributions to be extracted (ads...).

However, I maintain active memberships of several other "free" forums with much less buggy behavior. Maybe it is just my configuration, or something... So I am asking for suggestions.

A few things I've noticed over the few days I've been perusing the site:
  • The icon on the browser tab often "flickers" and or shows the "loading" symbol.
  • Text input is not close to immediate, i.e. I can sometimes type whole words before anything shows up on screen*
  • Pages freeze for no apparent reason, and then finally move/load

Using the latest Chrome, on both Mac Sierra and Windows 10.

If this is just the way the site "works" I will be sad, as there seems to be a lot of great content here. But I feel like I'm back in the '90s as far as the experience goes.

*this is my first actual post but I've started to compose several and gave up for various reasons, none related to the issues herein mentioned.
FlamsteadHill is offline   Reply With Quote
Old 08-10-17, 11:30 PM   #2
Siu Blue Wind
Homey
 
Siu Blue Wind's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Bikes:
Posts: 11,666
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 799 Post(s)
Hi Flamstead Hill,

I have not experienced any of those issues myself Im on Windows10 and Safari.
__________________
Quote:
Originally Posted by Buddha
We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts, we make the world.
Quote:
Originally Posted by making View Post
Please dont outsmart the censor. That is a very expensive censor and every time one of you guys outsmart it it makes someone at the home office feel bad. We dont wanna do that. So dont cleverly disguise bad words.
Siu Blue Wind is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 10:28 AM   #3
Trsnrtr
(Tresenriter)
 
Trsnrtr's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Central Illinois
Bikes: Giant Propel, Gianni Motta, Co-Motion Supremo, Catrike Speed, ICE VTX, Bacchetta CA2.0
Posts: 12,927
Mentioned: 54 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 3944 Post(s)
No issues here and I use both Chrome and Safari on my desktop and laptop and safari on my devices.
__________________
Dennis T

The road is long
With many a winding turn
That leads us to who knows where
Trsnrtr is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 12:23 PM   #4
Iride01
Senior Member
 
Iride01's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Mississippi
Bikes: '91 Schwinn Paramount '78 Raleigh Competition GS
Posts: 941
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
My main issue lately is the page scrolling back to the top every few seconds. Seems to center on that video ad below the first post. I have also noted that there is a constant loading of data and such. I don't think I had these problems when I first joined last month.

Maybe adblocker software might help. I usually filter most ads out with my firewall PC, but the mainboard went bad on it recently and I'm just using a firewall appliance til I get the new one built.
Iride01 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 01:06 PM   #5
Iride01
Senior Member
 
Iride01's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Mississippi
Bikes: '91 Schwinn Paramount '78 Raleigh Competition GS
Posts: 941
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
You might try another browser if you haven't already. I don't seem to be having the issues I reported when I use Chrome.
Iride01 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 01:14 PM   #6
Iride01
Senior Member
 
Iride01's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Mississippi
Bikes: '91 Schwinn Paramount '78 Raleigh Competition GS
Posts: 941
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
I spoke too fast. I'm now starting to get the same issues I had with firefox and also having the same slow or buffered typing issue that you reported.
Iride01 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 03:59 PM   #7
FlamsteadHill
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Vermont
Bikes: Trek Domane SL5, Raleigh Venture 4.0, Ross Gran Tour II
Posts: 312
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 155 Post(s)
I never felt the need for an adblocker on Chrome*, but am trying it now. So far it seems to be a big help. Will see how it holds up in the longer term. Thanks for the suggestion.

*I was a long time Firefox user until maybe 1.5-2 years ago when I finally gave up on it for a lot of similar issues.
FlamsteadHill is offline   Reply With Quote
Old 08-11-17, 10:23 PM   #8
Siu Blue Wind
Homey
 
Siu Blue Wind's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Bikes:
Posts: 11,666
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 799 Post(s)
Firefox doesn't have any issues for me.
__________________
Quote:
Originally Posted by Buddha
We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts, we make the world.
Quote:
Originally Posted by making View Post
Please dont outsmart the censor. That is a very expensive censor and every time one of you guys outsmart it it makes someone at the home office feel bad. We dont wanna do that. So dont cleverly disguise bad words.
Siu Blue Wind is offline   Reply With Quote
Old 08-13-17, 06:58 PM   #9
FlamsteadHill
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Location: Vermont
Bikes: Trek Domane SL5, Raleigh Venture 4.0, Ross Gran Tour II
Posts: 312
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 155 Post(s)
I should clarify - Firefox was a problem on other sites, not BikeForums, as I had never heard of this site until recently.
FlamsteadHill is offline   Reply With Quote
Old 08-13-17, 07:43 PM   #10
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Bikes: No longer shooting for, I have six bike as of October 2017
Posts: 5,179
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 624 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Iride01 View Post
My main issue lately is the page scrolling back to the top every few seconds. Seems to center on that video ad below the first post. I have also noted that there is a constant loading of data and such. I don't think I had these problems when I first joined last month.

Maybe adblocker software might help. I usually filter most ads out with my firewall PC, but the mainboard went bad on it recently and I'm just using a firewall appliance til I get the new one built.

No, maybe malware scanning would help. The bosses here frown on ad blockers (it's the site's revenue if you aren't a paying membe) and you can simply join, but it's not the ads.


Also, try searching for known problems with your OS and particular browser. But it's not the ads themselves.
__________________
*I don't work here...and with every passing day I work less and worse.
Rollfast is offline   Reply With Quote
Old 08-14-17, 09:54 AM   #11
Iride01
Senior Member
 
Iride01's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Mississippi
Bikes: '91 Schwinn Paramount '78 Raleigh Competition GS
Posts: 941
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Rollfast View Post
No, maybe malware scanning would help. The bosses here frown on ad blockers (it's the site's revenue if you aren't a paying membe) and you can simply join, but it's not the ads.


Also, try searching for known problems with your OS and particular browser. But it's not the ads themselves.
I have not changed or updated anything since I last posted in this thread. Didn't log in at all in a couple days, however today the problems I've experience on this site are not showing up.

The video ad below the OP is not autoplaying as it was previously. I also have not seen the ads from the particular advertiser that seemed to be involved every time the issue was manifested.

Not quite certain how you can say it is not the advertising any more than I can say it is.
Iride01 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-17, 10:52 AM   #12
01 CAt Man Do
Senior Member
 
01 CAt Man Do's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Columbia, Maryland
Bikes: Mountain bike & Hybrid tour bike
Posts: 852
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Just some thoughts; I've never had issues with my screen jumping around but I have had the same phenomenon where when I type the words ( or letters ) don't appear till seconds after I type them. This happened on my older computer and on the newer computer I now use. I don't know what causes it but had nothing to do with what forum I was on. ( I use Firefox )

For me the problem was always solved by rebooting the computer. However I've noticed in the past that the issue seems to return whenever I'm running a lot of windows. At least for me the issue has only happened once or twice with the new computer. I don't think it has anything to do with what website I'm own but that's just my opinion.
01 CAt Man Do is offline   Reply With Quote
Old 08-14-17, 10:58 AM   #13
ibtyen
Administrator
 
Join Date: Feb 2014
Bikes:
Posts: 213
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 70 Post(s)
I don't know what would be causing these issues. The suggestion rollfast mentioned (malware scan) seems to be a good place to start
ibtyen is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 04:15 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    get answers from real people!
Click to start entering your question.
I HAVE A QUESTION