Bike Forums

Bike Forums (https://www.bikeforums.net/forum.php)
-   Indoor & Stationary Cycling Forum (https://www.bikeforums.net/indoor-stationary-cycling-forum/)
-   -   Managing sensors (https://www.bikeforums.net/indoor-stationary-cycling-forum/1220177-managing-sensors.html)

bmcer 12-25-20 03:49 PM

Managing sensors
 
Iím using a Garmin Edge 1030 on two different bikes. Each bike has itís own set of cadence, speed, and power sensors. Is there anyway to assign one set do. Sensors with a particular bike? Or am I just going to have to remember the appropriate sensor IDís for the machine Iím on?

sarhog 12-25-20 04:40 PM


Originally Posted by bmcer (Post 21848361)
I’m using a Garmin Edge 1030 on two different bikes. Each bike has it’s own set of cadence, speed, and power sensors. Is there anyway to assign one set do. Sensors with a particular bike? Or am I just going to have to remember the appropriate sensor ID’s for the machine I’m on?

I’m using a Wahoo Elemnt Roam, but when I ride bike A or bike B, the Wahoo just pairs with the ones that are nearby and awake. Doesn’t the Garmin handle it the same way?
I don’t see how you would have an issue unless both of your bikes were being ridden next to each other at the same time.

bmcer 12-26-20 11:56 AM


Originally Posted by sarhog (Post 21848409)
Iím using a Wahoo Elemnt Roam, but when I ride bike A or bike B, the Wahoo just pairs with the ones that are nearby and awake. Doesnít the Garmin handle it the same way.
?.

Thanks for the input. Seems the sensors on one bike hadnít gone completely asleep before I got on the rollers with the other one. That seemed to confuse my 1030 enough to make it reluctant to connect to a different batch of sensors. If I make sure thereís only one set awake, the Garmin does behave like your Wahoo.


All times are GMT -6. The time now is 10:15 AM.


Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.