Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Mountain Biking
Reload this Page >

Headset question - New build

Notices
Mountain Biking Mountain biking is one of the fastest growing sports in the world. Check out this forum to discuss the latest tips, tricks, gear and equipment in the world of mountain biking.

Headset question - New build

Old 02-19-22, 09:01 PM
  #1  
tee67
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2022
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Headset question - New build

Need some help. I am building my first bike and the top bearing on my headset looks like something is missing. The bottom bearing and race all fit nicely with a nice small gap. The top bearing fits nicely as does the race, but it just looks like there should be something covering up the bearing. What am I missing?

When I place my first spacer ring, it sits directly on top of the race and the entire top of the bearing is exposed. The bearings and races came with the frame, but I dont have any other parts that would sit on the upper race and cover the bearing. Any suggestions?

I am new here so it won't let me post any pics yet. I will add pics when I am allowed to
tee67 is offline  
Old 02-19-22, 09:06 PM
  #2  
nodnerb
Senior Member
 
nodnerb's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 520

Bikes: 2022 Marin Team Marin 2

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked 27 Times in 10 Posts
Sounds like you are missing the dust cover?

nodnerb is offline  
Likes For nodnerb:
Old 02-19-22, 09:09 PM
  #3  
tee67
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2022
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Wow super fast reply! Sorry, I am dumb. I didn't realize the stem cap that came with the frame was two pieces. I have it figured out now, I do have a dust cover.
tee67 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2022 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.