Cycling and bicycle discussion forums. 
   Click here to join our community Log in to access your Control Panel  


Go Back   > >

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-09-11, 10:28 PM   #1
Ben FR
Climbing...
Thread Starter
 
Ben FR's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Santa Monica
Bikes: SuperSix Evo, R3, F29
Posts: 547
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garmin Edge 500 won't turn on

I went to turn on my Garmin Edge 500 this evening for a ride and encountered an issue. When I went to turn on the unit, the "Garmin" welcome screen appeared, and then it turned off automatically and then turned back on to the "Garmin" welcome screen and then turned off again, and so on. Every time it turns off and then turns on the unit beeps. No matter what I do it continues to automatically turn on and off. I assume at some point it'll stop but it hasn't so far.

I tried connecting the Garmin to my computer and it won't recognize the device, probably because it isn't really on, it's only in start-up mode.

What do I do?
Ben FR is offline   Reply With Quote
Old 11-09-11, 11:26 PM   #2
CFXMarauder
Bikus Commuterus
 
CFXMarauder's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Jacksonville, Fl
Bikes: Trek 820, Specialized Allez Sport
Posts: 224
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
http://keefermadness.com/2010/10/har...rmin-edge-500/
CFXMarauder is offline   Reply With Quote
Old 11-09-11, 11:31 PM   #3
Ben FR
Climbing...
Thread Starter
 
Ben FR's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Santa Monica
Bikes: SuperSix Evo, R3, F29
Posts: 547
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hard reset is NOT working -- the screen comes up for a split second, then the Garmin reboots and so on ...
Ben FR is offline   Reply With Quote
Old 11-10-11, 06:33 AM   #4
BetweenRides
Dog Chaser
 
BetweenRides's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicagoland
Bikes: Lemond 853; Merlin Cyrene; Bike Friday Pocket Rocket, Kona Jake the Snake Cross, Trek 8000 MTB
Posts: 515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Call Garmin tech support - they are great to work with over the phone....

1-800-800-1020
BetweenRides is offline   Reply With Quote
Old 11-10-11, 02:43 PM   #5
andboy
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Frederick, MD
Bikes: Trek Madon 4.5, Fausto Coppi Masciaghi, Soma Double Cross
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the same issue on my first 500. Basically what happened is the memory completely corrupted, including, I'm guessing, it's boot memory. I had put all the files back, after they got corrupted, but still didn't work. The display ended up being incredibly dim also. This was after 5 months or so. After the second unit started acting up also, I threw more money at them and get an 800.
andboy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-11, 06:47 PM   #6
Ben FR
Climbing...
Thread Starter
 
Ben FR's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Santa Monica
Bikes: SuperSix Evo, R3, F29
Posts: 547
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Called Garmin - easy fix. Had to hold down power+menu+reset buttons for a few seconds and it reset.
Ben FR is offline   Reply With Quote
Old 06-14-13, 04:52 PM   #7
Pipps
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: UK
Bikes:
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
This performed a reset which lost all my data! At least my Edge is no longer a brick!
Pipps is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 07:23 AM.