Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Bicycle Mechanics
Reload this Page >

di2 6770 junction shows red, I'm not sure its charging

Notices
Bicycle Mechanics Broken bottom bracket? Tacoed wheel? If you're having problems with your bicycle, or just need help fixing a flat, drop in here for the latest on bicycle mechanics & bicycle maintenance.

di2 6770 junction shows red, I'm not sure its charging

Old 09-27-21, 08:44 AM
  #1  
mattkime
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Likes: 0
Liked 2 Times in 1 Post
di2 6770 junction shows red, I'm not sure its charging

I have di2 6670 and I'm not sure its charging properly. The battery recently drained after a week whereas in the past it would run for many months. When I press the button on the junction I see a red led next to the + / - labels. I _think_ this means it needs to be charged but I wish there was more clarity between that and adjustment mode. Anyway, I bought the set from a friend about 4 years ago so the battery definitely has a few years on it.

Is there anything I should look at before replacing the battery?
mattkime is offline  
Old 09-27-21, 08:54 AM
  #2  
Barry2 
LRP=HR
 
Join Date: Sep 2019
Location: SF Bay Area
Posts: 1,098

Bikes: 79 Holdsworth Special, 93 C-dale MT3000 Tandem, 96 C-dale F700CAD3, 2018 Cervelo R3, JustGo Runt, Ridley Oval, Kickr Bike 8-)

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 412 Post(s)
Liked 428 Times in 267 Posts
Assuming your charger is like mine, make sure the USB socket you are plugged into is able to provide enough current.
some small phone Wall socket to USB bricks arent able to provide enough juice.

Barry
Barry2 is offline  
Old 09-27-21, 10:06 AM
  #3  
mattkime
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Likes: 0
Liked 2 Times in 1 Post
Just plugged in a high power usb adapter and the charger seems to think its fully charged.

My rear shifting seems fine but my front derailleur seems hesitant and a bit louder than normal. I'm really not sure what to make of it.

Update - I think my front derailleur is failing.

Last edited by mattkime; 09-27-21 at 12:06 PM.
mattkime is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.