General Cycling Discussion Have a cycling related question or comment that doesn't fit in one of the other specialty forums? Drop on in and post in here! When possible, please select the forum above that most fits your post!

Polar CS100 problem

Old 01-21-06, 01:59 PM
  #1  
Angus
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Midwest
Posts: 209

Bikes: C'dale tandem, Specialized Roubaix,

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Polar CS100 problem

For the past couple of weeks I've been using a new Polar CS100 cyclometer. Whenever I exceed my maximum set heart rate, the unit pauses, then starts and pauses over-and-over until my heart rate goes back down. Even when it does restart between pauses, it gives bizzare readings. It would often tell me I was going 1.6 mph or 3.3 mph (3.3 seemed like a favorite number) when I was going around 15 mph uphill.

On a quick 15 mile ride today, it ended up missing about 2 miles worth of data based on a comparision with my riding partner.

I could set my maximum rate at some very high number, but that would make the alarm feature worthless. I like to use the alarm on long rides, such as centuries, to remind me to keep a good pace.

Have I missed some sort of setting? Anyone else experience this?

Overall, based on comments here and from my own experience, the Polar cyclometers seem pretty buggy.
Angus is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.